Sport
SUPERSPORT DRUGA LIGA

Kosić krivi sebe, a Rupniku je muka nakon novog poraza
Objavljeno 14. ožujka, 2023.
Brođani su se nadali da mogu nešto osvojiti u gostima, a u Sesvetama bili potučeni do nogu

Slavonska četvorka nije imala baš previše uspjeha u 18. kolu SuperSport Druge lige. Pobjedu je upisao samo jurjevački Zrinski na "svom" terenu pokraj čepinske Uljare.



Jurjevčani su posao odradili još u petak, i to vrlo uspješno. U Čepinu, gdje igraju domaće utakmice, dočekali su Jadran iz Poreča i za Istru ga poslali s četiri komada u mreži (4:0). Goste je načeo Ivan Lozić u 16. minuti, a vratar Jadrana loptu je vadio iz mreže i u 35. minuti. Strijelac za 2:0 bio je Petar Raguž. Prije odlaska na odmor Zrinski je još jednom poentirao nakon što je Stjepan Salapić bio precizan iz kaznenog udarca. Nakon što je već u prvom poluvremenu pobjednik praktički odlučen, domaćin u nastavku više nije jurišao, nego je mirno čuvao prednost, trener Labak je mijenjao, a jedan od igrača koji je ušao s klupe zatresao je mrežu Porečana za konačnih 4:0. U 57. minuti zabio je Matar. I dok Jurjevčani imaju razloga za zadovoljstvo kako im ide u nastavku sezone (u tri utakmice uzeli sedam bodova), na belišćanskom Gradskom stadionu nije baš tako idilično. Prošla su tri proljetna kola, a Belišće još nije uzelo ni boda. Nakon domaćeg poraza od Jadrana Luke Ploče te gostujućeg od Marsonije, bodove iz Belišća odnijela je i Opatija (1:2). Treba reći da su suparnici Rupnikovoj momčadi u ta dva domaća poraza bili jaki suparnici, ipak, od "crvenih" se puno više očekuje. U susretu s Opatijom ponovno nisu bili konkretni u napadačkom dijelu igre, gosti su u drugom poluvremenu preko Marija Kordić-Gružića i Edina Junuzovića došli do 0:2, Deni Stojanac je u 92. minuti smanjio iz kaznenog udarca, ali bio je to gol nakon kojeg se domaći nisu previše radovali. Rupnik je nezadovoljan i nervozan, srećom, njegova momčad je u jesenskom dijelu prvenstva skupila dosta bodova, pa je još uvijek u onom gornjem dijelu poretka.

- Muka mi je, ne znam što da kažem - bile su riječi trenera Belišća Davora Rupnika nakon utakmice. Tom kratkom rečenicom dovoljno je kazao o igri svoje momčadi u nastavku prvenstva.

Belišće je izgubilo, a Marsonia doživjela katastrofu u gostima kod Sesveta gdje je izgubila s visokih 7:1. Brođani su se nadali da mogu nešto napraviti u Sesvetama, ali kući su se vratili potučeni do nogu. Već nakon 17 minute igre Sesvećani su imali 3:0, na odmor su otišli sa 4:1 i u nastavku zabili još tri pogotka za konačnih 7:1. Trener gostiju Domagoj Kosić je nakon susreta kazao: "Preuzimam potpunu odgovornost na sebe, izabrao sam pogrešnu taktiku." No za katastrofu ipak trener nije jedini krivac. Momčad Osijeka II za vikend je gostovala u Dugom Selu gdje je istoimeni domaćin slavio sa 2:0.

Ivana Liović
 
 
REZULTATI 18. KOLA
Dugo Selo - Osijek II 2:0, Zagorec - Hrvace 0:2, Grobničan - Bjelovar 1:1, Zrinski - Jadran Poreč 4:0, Trnje - Međimurje 3:0, Mladost - Jadran LP 2:0, Sesvete - Marsonia 7:1 i Belišće - Opatija 1:2.

Najčitanije iz rubrike