Regija
GRAD PODIGAO CENZUS NA 400 EURA

Vinkovčanima veće
uskrsnice - 60 ili 40 eura
Objavljeno 13. ožujka, 2023.
VINKOVCI - Više od tri tisuće vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će ove godine uskrsnicu, i to u uvećanom iznosu u odnosu prema prošloj godini, rečeno je na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca.

Tako je cenzus povećan na 400 eura ili 3000, kuna što je 500 kuna više nego prošle godine, a uskrsnice su povećane, ovisno o visini mirovine, na 60 i na 40 eura.

- Umirovljenici s mirovinom do 270 eura dobit će uskrsnicu od 60 eura, a oni koji imaju mirovine od 270,01 do 400 eura dobit će 40 eura. Tu su i korisnici prava na osobnu invalidninu, njih oko 300, koji će također dobiti 40 eura. Ukupno će uskrsnicu dobiti 3728 osoba. Povećanje smo obećali i to smo ispunili. Umirovljenici su uglavnom zadovoljni jer svaki cent je dobrodošao, ali bi bilo dobro i više, no ovo je maksimum u ovom trenutku – rekao je Marinko Lukenda, predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada.

- Na prijedlog gradonačelnika odlučili smo povećati iznos koji će naši umirovljenici dobiti tijekom ove godine, što je omogućilo i ovo povećanje uskrsnice, kao i povećanje cenzusa za ostvarivanje prava na ovu mjeru, što je omogućilo da veći broj umirovljenika dobije uskrsnicu. Ovo je samo mali znak pažnje sa željom da što ljepše i ugodnije provedu blagdane i nadam se da ćemo povećati i naknade i cenzuse – kazao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić. M.F.
Po uskrsnice će se moći 21. i 22. ožujka
Isplata uskrsnica najavljena je za 21. i 22. ožujka, a umirovljenici će prethodno dobiti poziv kada trebaju doći u gradsku upravu po svoje njih.Vinkovački umirovljenici su uglavnm zdovoljni iako drže da bi trebalo učiniti sve da ih što više dobije uskrsnicu.

- Bilo bi dobro i da ne bude od Božića do Uskrsa, nego da za umirovljenike bude i još nešto između - predlaže umirovljenik, a vinkovačka umirovljenica kaže kako su prosječne mirovine u Hrvatskoj “žalosne u odnosu na saborske zastupnike”.

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike