Dome slatki dome
MANIFESTACIJA PRINS CANICROSS TRAIL LIGA

Trkači i šetači sa psima u subotu uz Dravu
Objavljeno 9. ožujka, 2023.
Iako je staza prvobitno trebala biti duga 8 km, zbog obilne kiše teren je vlažan, pa će duljina staze biti 6 km
Prvo kolo PRINS Canicross Trail lige 2023. godine održat će se u Osijeku, u subotu, 11. ožujka, u organizaciji Kinološkog društva Osijek. Trkači i šetači sa psima okupit će se na terenu KD-a Osijek (ispod streljane Pampas), a utrka počinje u 11 sati. Iako je staza prvobitno trebala biti duga 8 km, zbog obilne kiše Drava se izlila, teren je vlažan, pa će duljina staze biti 6 km. Ali to je dobra vijest za one koji nisu sigurni u svoju kondiciju. S obzirom na to da je staza blatna, organizatori poručuju da ponesete rezervnu odjeću, da se možete presvući nakon utrke. Startnina iznosi 18 eura. KD Osijek poziva i volontere, koji bi bili zaduženi za usmjeravanje trkača po stazi i dijeljenje vode trkačima i psima. Bilo bi poželjno da volonteri dođu biciklom zbog bolje organizacije i koordinacije.
Cilj Kluba za trčanje sa psima, Canicross Croatia, popularizacija je canicross sporta. U ovogodišnjoj trail avanturi glavni je partner Prins Petfoods Croatia/Prins Petfoods Slovenia, po kojem liga i nosi ime. Na prvom kolu će najbolji u muškom i ženskom poretku osvojiti: za 1. mjesto – 10 kg hrane PRINS Protection Croque Lamb Hypoallergic, za 2. mjesto – 3 kg PRINS Procare Super Active, a za 3. mjesto – 2 kg PRINS Protection Croque Super Performance.

Za šetnju nije potrebna nikakva posebna oprema, osim one koju inače imate (ogrlica ili oprsnica i povodac). Za trčanje (canicross) potrebna je oprsnica, bungee povodac i pojas. Ako pas trči pušten, nije potrebna posebna oprema. Prilikom trčanja oprsnica mora omogućavati psu da vas vuče a da pritom može neometano disati i prirodno se kretati. Canicross staze moraju biti duge između dva i osam kilometara, a njihove tehničke značajke ne smiju ugrožavati sigurnost natjecatelja – čovjeka i psa. Podloga staze mora biti pretežno zemljana jer to psima najviše odgovara. Sve dodatne informacije i prijave o ovom događaju možete dobiti na telefon 091 455 0533. Svi sudionici u svom će start-paketu pronaći majicu i buff, a nakon utrke čeka ih klopa i cuga.
Jasminka Knežević
Sve popularniji
Posljednjih nekoliko godina canicross je u Hrvatskoj sve popularnija sportska disciplina. Trčanje sa psima u formi canicrossa kao zasebna disciplina razvilo se iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a kondiciju održavaju cijele godine, odnosno i onda kad nema snijega. To je nova disciplina, postala je popularna prije dvadesetak godina, a 2003. godine održano je i prvo svjetsko prvenstvo.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna