Dome slatki dome
TEST SCOOT&RIDE HIGHWAYKICK 1

Zašto djetetu nabaviti romobil i kada ga kupiti
Objavljeno 9. ožujka, 2023.
Vožnja romobila utjecat će na brojne motoričke vještine djeteta, poput održavanja ravnoteže

Biti roditelj itekako je zahtjevno. Potvrdit će to svatko tko je otac ili majka, s tim što, kako broj djece raste, tako i ta uloga postaje zahtjevnija. Često se kao svojevrsni sudar generacija mogu čuti rasprave o tome kako je nekada bilo teže ili lakše, odnosno kako je sada nešto lakše ili teže. Iako će pogled na stanje stvari uvijek ovisiti o onome tko promatra, mi ćemo biti korektni i reći da to nikada nije bilo lagano. Ipak, blagodati danas nam dostupne tehnologije neke stvari čine lakšima. Ako ćemo izdvojiti jednu, a, prema mnogima, ona je i među najvažnijima, to je pristup informacijama.



Sve najbolje za bebe


Danas je uz mogućnost informiranja lako doći do zaključka što je dobro, a što nije. Drugi konkretni benefit tehnologije je komfor. Zamislite kupnju stvari za dijete prije 30-ak ili više godina, kada ste, recimo, vi bili dijete. Bili su to dani planiranja, a o ponudi da i ne govorimo. Spoj prvog i drugog benefita tehnologije naš je današnji osvrt na dječji romobil Scoot&Ride Highwaykick 1. U suradnji sa Svijetom beba dobili smo priliku isprobati ga i saznati zašto je najbolji odabir za mališane, a kupnju je moguće obaviti iz topline doma, online.

Ako se pitate čemu romobil, on je jedan od najboljih odabira za razvoj motorike. Naime, djeca najbolje uče kroz igru i tako svladavaju prepreke i ovladavaju novim znanjima. Aktivnosti koje su dobre za to su igra kroz trčanje, skakanje, bacanje i hvatanje, penjanje, ali i vožnja romobila. Vožnja romobila utjecat će na brojne motoričke vještine poput odguravanja, usmjeravanja, održavanja ravnoteža, a uče se i kognitivne vještine kao što su koncentracija, logičko zaključivanje, obrada vizualnih i zvučnih informacija. Svakako, tu je i stvaranje svijesti o orijentaciji u prostoru.

Romobili za odrasle i za djecu nisu isti, te nikako nemojte malom djetetu dati romobil namijenjen odraslima. Rizik od ozljeda u tom je slučaju vrlo visok. Također, iz ponude romobila za djecu bitno je odabrati onaj koji će pružiti najviše sigurnosti. Ovaj romobil je austrijske proizvodnje. Osim što je proizveden u EU-u, on je od ostalih i znatno kvalitetniji. Apsolutno svaki detalj zrači kvalitetom i dugovječnošću.

Sigurnost prije svega


Osim za dijete, kojem gledamo uvijek odabrati najbolje, odabir ovako kvalitetnog romobila zapravo je dobar i za roditelje, jer znači uštedu ako imaju ili planiraju dvoje ili više djece. Romobil je izrađen od kvalitetne plastike uz dodatak metalnih dijelova. Kotači su posebno meki i apsorbiraju sve neravnine, a postavljeni su na kuglične ležajeve za lako kretanje. Romobil je spreman doslovno u minuti i za to nije potreban nikakav alat. Zanimljivost je i što je primjeren za djecu u dobi već od jedne godine! Osim toga, nudi i mogućnost da dijete sjedne na romobil. Visina je podesiva i za sjedeći i za stajaći način kretanja.

Romobil donosi i određene sigurnosne mehanizme koji će dodatno zaštititi dijete od eventualnog ozljeđivanja. Osim što je stabilnost postignuta ugradnjom triju kotača, prednji su dodatno postavljeni pod kutom koji ih stabilizira. Upravlja se naginjanjem, a ne zakretanjem upravljača, tako da se dijete intuitivno naginje prema smjeru skretanja. Poseban detalj je i prednje stopalo, koje izvlačenjem djetetu pruža dodatnu sigurnost od eventualnog nehotičnog pada preko upravljača, primjerice, prilikom nailaska na viši rubnjak. M.R.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike