Autoglas
DRUGA GENERACIJA

Kvalitetan, privlačan i digitalniji, novi ID.3
Objavljeno 7. ožujka, 2023.
Druga generacija ID.3 stiže na tržište temeljito prerađena. Dizajn je zreliji, a materijali u unutrašnjosti značajno su poboljšani

Osvježen dizajn, kvalitetniji materijali i sustavi potpore najnovije generacije: to je novi ID.31. Dvije i pol godine nakon predstavljanja prve generacije, najprodavaniji potpuno električni model Volkswagena stiže na tržište temeljito prerađen. Uz najnoviji softver, ovo kompaktno električno vozilo ima osvježen vanjski i profinjen unutrašnji dizajn. Ponuda boja proširena je novim bojama, uključujući Dark Olivine zelenu. Održivi materijali visoke kvalitete koji nisu životinjskog podrijetla, odraz su strategije marke Volkswagen za potpuno električnu obitelj modela ID.



Prema riječima Imelde Labbé, članice Uprave za prodaju, marketing i postprodaju Volkswagena, drugom generacijom modela ID.3, nastavljaju priču o uspjehu obitelji ID. "Dizajn je zreliji, a materijali u unutrašnjosti značajno su poboljšani. Novi ID.3 dokaz je naše jasne predanosti kvaliteti, dizajnu i upravljivosti, a sistematski smo implementirali želje naših kupaca."

Kvaliteta


Novi ID.3 jedan je od deset električnih modela koje će VW predstaviti na tržištu do 2026. Izvana je osvježen dizajn i poboljšana aerodinamika. ID.3 sigurno će privlačiti poglede svježim i izražajnim izgledom. Tu su optimizirani otvori za hlađenje zrakom i velika lakirana površina daju prednjem kraju vozila pouzdan i prijateljski izgled, iz svakog kuta. Tomu pridonosi i novi branik. Poklopac motora sada se čini dužim, jer je uklonjena crna letvica ispod vjetrobranskog stakla, pa udubljeni bočni dijelovi dodatno izdužuju prednji kraj. VW je optimizirao aerodinamiku poboljšanjem protoka zraka oko prednjih kotača poznatog kao "zračna zavjesa". Straga dvodijelna stražnja svjetla prvi put svijetle u poklopcu prtljažnika.

Što se tiče unutrašnjosti, ispunjena je održivim materijalima vrhunske kvalitete koji nisu životinjskog podrijetla. Precizni šavovi kontrastne boje dodatno naglašavaju osjećaj kvalitete. VW za obloge vrata i presvlake sjedala upotrebljava materijal od mikrovlakana, Artvelours Eco, tkaninu koja sadrži 71 posto reciklata. Artvelours Eco ima iste karakteristike u pogledu izgleda i osjećaja te trajnosti, kao i konvencionalni novi materijali. Ni oprema u unutrašnjosti ne sadrži materijale životinjskog podrijetla. Osim toga, prikupljeni su i implementirani brojni prijedlozi kupaca u okviru poboljšanja proizvoda i poboljšanja standardnog paketa opreme. Meke, pjenaste površine u kokpitu donose novo taktilno iskustvo. Preuređene unutarnje obloge vrata također su mekše i veće su površinom.

Moderna potpora


Opcijski sustav potpore Travel Assist3 sada je dostupan i u ID.3. U kombinaciji s automatskom regulacijom razmaka (ACC) za uzdužnu kontrolu vozila od 0 km/h do najveće brzine i sustavom za zadržavanje vozila na voznom traku (Lane Assist) za bočnu kontrolu, ovaj sustav potpore upotrebljava dva provjerena sustava koji su potpuno integrirani jedan s drugim. Ako su dostupni masovni podaci, sustav potpore Travel Assist treba samo jednu identificiranu oznaku voznog traka kako bi zadržao vozilo na voznom traku tijekom vožnje po državnim cestama.

- Uz novi ID.3 donosimo premium tehnologiju u kompaktnu klasu, što je u skladu s ciljem marke Volkswagen da sukcesivno nudi inovacije u cjelokupnoj ponudi modela. To se također odražava u najnovijoj generaciji praktičnih značajki i sustava potpore u novom modelu ID.3. Uporabom masovnih podataka sustava potpore Travel Assist poduzimamo sljedeći korak na putu prema visokoautomatiziranoj vožnji - kaže član upravnog odbora VW-a Kai Grünitz.

Volkswagen je stigao do još jedne prekretnice na svom putu da postane pružatelj usluga mobilnosti temeljenih na softveru s nultom stopom emisija. Od uvođenja obitelji ID. na tržište, već je više od 600.000 ID. modela koji se temelje na modularnoj platformi za električna vozila (MEB) isporučeno kupcima diljem svijeta. Ponuda vozila marke Volkswagen sada obuhvaća šest modela ID. Uz proizvodnju u pogonima Zwickau i Dresden, novi će se ID.3 također proizvoditi u glavnoj tvornici u Wolfsburgu od jeseni 2023.

Milan Bugarić
Intuitivan koncept upravljanja
Novi ID.3 dolazi s najnovijom generacijom softvera. To poboljšava performanse sustava i omogućuje primanje "over-the-air" updatea. Kompaktnim vozačevim zaslonom dijagonale 13,4 centimetra (5,3 inča), upravlja se putem višenamjenskog kola upravljača. Na središnjem je dijelu konzole sada serijski 30,5-centimetarski (12-inčni) dodirni zaslon za navigacijski sustav, funkcije telefona, medije, sustave potpore i postavke vozila. Tijekom dizajniranja izbornika u obzir su uzete mnoge želje kupaca. Između ostaloga, raspored je jasniji, a izbornik za punjenje sada se nalazi na prvoj razini dodirnog zaslona. Opcijski Head-Up zaslon s proširenom stvarnošću projicira informacije kao što su brzina vozila i upute dinamičke navigacije na vjetrobranskom staklu. Vozaču se ove informacije prikazuju deset metara ispred vozila.

Serijski inteligentno povezan
Punjenje je jednostavnije zahvaljujući serijskim funkcijama, kao što su Plug & Charge, kojom se vozilo autentificira i započinje proces punjenja kada je kabel za punjenje priključen na stanici za punjenje - te inteligentnom Planeru rute za električna vozila. Na dužim putovanjima Planer rute izračunava zaustavljanja radi punjenja kako bi se do odredišta stiglo što je brže moguće - upotrebom aktualnih informacija o prometu i prognoza uz razinu napunjenosti baterije. Osim toga, sustav otkriva stanice za punjenje koje su zauzete te ih niti ne predlaže.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce