Dome slatki dome
INSPIRACIJA ZA UREĐENJE DOMA

Dječja soba je najmaštovitija
Objavljeno 2. ožujka, 2023.
Razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i izmjenama

Praktičnih i inovativnih rješenja je mnogo, a ideje za takve elemente proizlaze upravo iz problema, koji se nameću korištenjem prostora. Inovativan dizajn je odgovor na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve s ciljem kako biste se osjećali što ugodnije i praktičnije u svom domu.



Inspiracija


U situaciji ste da razmišljate o uređenju doma, i to na praktičan, inovativan i originalan način. Za takav tip uređenja potrebna je inspiracija, koja će pokrenuti vašu maštu i omogućiti vam iskazivanje vlastitih ideja s ciljem što kvalitetnijeg uređenja. Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma najčešće je praktično za upotrebu i održavanje. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika. Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima, koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate. Dječja soba je obično najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru.

Dojmljivo


Ako vaš mališan ima probleme sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dojmljiviji. Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Fronte ormara, koje postaju površina za pisanje, pretvaraju ga u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano. Tako ormar više nije masivni element, nego zona za svakodnevno kreativno izražavanje.

Monika Galović, Rolich, magl.ing. arh.
Dizajn


Nevidljivi nosači
Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus, koji dominira kao dekoracija prostora.

Možda ste propustili...

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike