Tehno
CANON PREDSTAVLJA NOVE EOS R8 I EOS R50

Impresivan zvuk i oštre fotografije, svestrani fotoaparat čini baš sve
Objavljeno 24. veljače, 2023.

Senzor, vodeći u klasi, pruža veliku brzinu očitavanja i time omogućuje brojne napredne značajke, uključujući smanjeno linijsko skeniranje, koje omogućuje uzastopno snimanje s 40 kadrova u sekundi i visoku ISO osjetljivost s niskom razinom šuma, do 102.400. To model EOS R8 čini savršenim za snimanje u okruženjima koja su slabo osvijetljena i u kojima se objekti pomiču. Težeći oko 461 g (s karticom i baterijom), EOS R8 do sada je najlakši Canonov fotoaparat punog formata iz sustava EOS R. Dimenzije tog fotoaparata, 132,5 x 86,1 x 70 mm, slične su dimenzijama modela EOS RP, uz određeni broj dodatnih značajki profesionalne razine, smještenih u kompaktnom kućištu.



EOS R8 ima elektroničko tražilo visoke razlučivosti, od 2,36 milijuna točaka, koje radi pri 120 kadrova u sekundi, i ima podršku za UHS-II SD karticu. Intuitivno sučelje čini ovaj fotoaparat jednostavnim za uporabu u pokretu, uz koristan kotačić za odabir načina rada s 12 načina za snimanje fotografija i videozapisa, te namjenski prekidač za prebacivanje između snimanja fotografija i videozapisa.

Napredni senzor modela EOS R8 bilježi snimke pune širine od 4K 60p, koje su naduzorkovane sa 6 K senzora radi oštrog, detaljnog sadržaja videozapisa, a snima i Full HD pri 180 kadrova u sekundi za usporene videozapise. Kako bi pomogao onima koji žele steći dodatne vještine u radu s videozapisima, ovaj fotoaparat podržava Canon Log 3 pri 10-bitnom YCbCr 4:2:2 H.265 internom snimanju, koje pruža veći dinamički raspon i veću prilagodljivost u postprodukciji. Također, načine rada HDR PQ i HDR Movie mogu izabrati oni s HDR radnim procesom, a ti načini pružaju čist HDMI izlaz na kompatibilnim uređajima. Ovaj inteligentni sustav prepoznaje i prati brojne objekte, uključujući životinje, vozila i ljude, pružajući otkrivanje glave, lica i oka radi preciznog izoštravanja.

Uz mogućnost snimanja 4K videozapisa, uz impresivan zvuk i oštre fotografije, ovaj svestrani fotoaparat čini baš sve. EOS R50 savršen je za ambiciozne kreatore koji traže namjenski fotoaparat s pomoću kojeg će usavršiti svoj stil fotografija i videozapisa. Senzor veličine APS-C i visoke razlučivosti od 24,2 megapiksela pruža izvornu kontrolu nad dubinskom oštrinom, snimanje fotografija s oštrim detaljima i prelijepo zamućenom pozadinom, i snima UHD 4K 30p videozapise naduzorkovane sa 6K. Automatsko spajanje slike unutar fotoaparata jamči fokus prilikom snimanja objekata u krupnom planu. M.R.
Najčitanije iz rubrike