Autoglas
ZADIVLJUJUĆI URADAK

ABT XNH vrhunski je kamper baziran na Volkswagenu T6.1
Objavljeno 21. veljače, 2023.
Dosad kamperi nisu bili dio portfelja tunera iz Allgäua, ali tome je došao kraj

Ako vam se sviđaju nevjerojatno brzi Audiji, zapravo biste trebali biti upoznati s ABT-om jer, na kraju krajeva, prerada VAG-ovih proizvoda njihov je osnovni posao. Do sada kamperi nisu bili dio portfelja tunera iz Allgäua, unatoč 125-godišnjoj povijesti tvrtke. To se sada mijenja jer na Sajmu slobodnog vremena f.re.e u Bavarskoj ABT prikazuje udobno i vizualno poprilično atraktivno kompaktno vozilo.



Ali budući da je ABT ABT, kamper ne može bez aeroopreme. Kod XNH ponuda uključuje prednju masku, prednji i stražnji spojler zajedno s bočnim letvicama i pragovima te oslikavanje posebnom folijom. U opremi su 18-inčni sjajno crni kotači XNH, posebno dizajnirani za to vozilo, na kojima su premium gume Goodyear Eagle F1. A budući da je ovdje ipak riječ o mobilnoj "kućici", ono pravo nalazi se ispod i unutar karoserije.

Kombi pokreće turbodidizelski motor od 150 KS uparen s DSG mjenjačem, što je Volkswagenov specijalitet; mnogo snage i momenta uz skromnu potrošnju goriva. Visoki VW standard vidi se i u interijeru koji je dizajnirao Vaning GmbH. U najavi se govori o "namještaju plemenitog dizajna koji ima visokokvalitetnu završnu obradu, čak i na nevidljivim mjestima". Što onda vidimo? Površine izrađene od HPL-a (visokotlačno prešane laminatne ploče) otpornog na ogrebotine i lakog za održavanje. Ispod su prave drvene ploče.

Zidna obloga sastoji se od flokiranih i, prije svega, laganih GRP (kompozitnih) lijevanih dijelova koji su posebno izrađeni za ovaj projekt. Sve komponente sastavlja Volkswagen Group Services GmbH. Kamper se može pohvaliti i toplinskom izolacijom od ovčje vune i recikliranog materijala. To bi trebalo osigurati nisku potrebu za grijanjem.

S međuosovinskim razmakom, koji je 40 centimetara duži od uobičajenog T6.1, XNH nudi odlučujuću prednost u pogledu prostora. Ovdje se nalazi pet sjedećih mjesta u prostranoj kuhinji s indukcijskom pločom s dva plamenika, hladnjakom i stolom. Tu je i vanjska kuhinja na razvlačenje, u stražnjem dijelu, s plinskim štednjakom. Pop-up krov osigurava stajaću visinu u kombiju.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce