Regija
PROŠLI NA NATJEČAJU “ŽUTA TOČKA”

KK Satir bori se za
financijsku održivost
Objavljeno 29. siječnja, 2023.
Prijavile su se 42 udruge, a njih 18, među kojima i KK Satir i Društvo Naša djeca Vinkovci, ušlo je u program edukacije
VINKOVCI



Završen je natječaj Žuta točka 2022./2023. Hrvatske zajednice županija, kojim su se među 18 udruga u Hrvatskoj za ulazak u program edukacije i mentorstva, a koji će završiti pitchem, kratkom prezentacijom, za donatore iz poslovnog sektora u ožujku 2023., kvalificirali i vinkovački Konjički klub Satir i Društvo Naša djeca Vinkovci.



Želeći osnažiti kapacitete udruga i potaknuti njihovo povezivanje s poslovnom zajednicom, Žuta točka, zaklada za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Republici Hrvatskoj, drugu je godinu organizirala natječaj za udruge s hrvatskog područja.

Prijavile su se 42 udruge, a 18 odabranih proći će ciklus od šest modula edukacije iz područja fundraisinga, strateškog planiranja, liderstva, komunikacije i brendiranja, upravljanja financijama u neprofitnom sektoru i odnosa s donatorima, a donacijske kampanje za pitch pripremit će u suradnji s mentorima, iskusnim predavačima i praktičarima u svojim profesijama.

U današnje vrijeme globalnih napetosti i krize, kada se izvorni prihodi za rad udruga smanjuju, a njihove obveze za materijalno održavanje i energente rastu, natječaji poput ovoga prilika su da udruge ojačaju svoje interne kapacitete za financijsku održivost.

- Članovi našeg kluba vidjeli su da je objavljen novi natječaj koji bi mogao donijeti novac za rad našeg kluba. Moram priznati, bio sam malo skeptičan što se tiče rezultata natječaja, ali, eto, isplatilo se. Pomogao nam je prijatelj kluba, koji je snimio video jer se videom moralo u minutu i pol prikazati koji je problem u klubu aktualan, za što bismo utrošili novac s ovog natječaja. Nismo sve ovo vrijeme uspjeli riješiti pitanje, zapravo, odgađali smo rješavanje, sanitarnog čvora i uređenja društvenih prostorija za članove kako bi se imali gdje sastajati i dogovarati kada je ovako hladno – kaže Ante Lovrić, predsjednik KK-a Satir. Dodaje da od prošle godine imaju komad zemlje, koji su, zahvaljujući Gradu i Županiji, kupili i kada izrade projektnu dokumentaciju, planiraju izgraditi moderan sportski edukacijski i rehabilitacijski centar jer KK Satir ima misiju promicanja konjičkog sporta i općenito ljubavi prema konjima, koji su poznati kao najbolji prirodni terapeuti i prijatelji čovjeka.

Tihana Fiolić Lovrić, voditeljica aktivnosti KK-a Satir, podsjeća kako je jedna od najvažnijih aktivnosti kluba koju već godinama provode terapijsko jahanje za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom.

- Također imamo sportsko jahanje, treniramo sportaše za natjecanja, rekreacijsko jahanje i školu jahanju, koja je u posljednje vrijeme iznimno popularna - kaže Tihana Fiolić Lovrić i dodaje kako druženjem s konjima djeca stječu nove vještine i unaprjeđuju svoje psihofizičke sposobnosti.

Miroslav Flego
Petsto se učenika družilo s konjima
Učenici šestih i sedmih razreda iz pet vinkovačkih osnovnih škola sudjelovali su jesenas u projektu “Konj prijatelj i učitelj”, koji je trajao tri mjeseca, a provodio ga je KK Satir u suradnji s Gradom Vinkovcima. Cilj je bio omogućiti svima osnovno upoznavanje s jahanjem i time pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja.

- Kroz projekt je prošlo više od 500 djece, i sva su bila oduševljena druženjem s konjima - kaže Ante Lovrić, dodajući da su školarci bili u dva posjeta klubu po sat i pol.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike