Crna kronika
OČEVID NESREĆE NA AUTOBUSNOJ POSTAJI

Jurnjava BMW-om počela puno ranije
Objavljeno 29. siječnja, 2023.
Traje istraga prometne nesreće koja se u petak navečer zbila u širem središtu Osijeka, i u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Kako smo izvijestili u broju od subotu, 22-godišnjak je automobilom, vozeći se Ulicom Hrvatske Republike, iz smjera Radićeve prema Županijskoj, u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem, nakon čega je sletio s ceste i prednjim se dijelom zabio u nadstrešnicu autobusne postaje, u neposrednoj blizini zgrade Glasa Slavonije. U naletu BMW-a ozlijeđene su dvije djevojke i jedan mladić, koji su čekali autobus. Ozljede su im okarakterizirane kao lakše, no doznajemo kako je jedna od djevojaka zadobila prijelom ruke.

Policija je mladića alkotestirala i u prilog mu ide da nije imao alkohola, no zbog prebrze vožnje svakako će odgovarati. Policijska istraga ove nesreće nastavlja se i dalje, a policija osim obavljenog očevida prikuplja sve informacije, uključujući i razgovore s osobama koje su se zatekle na mjestu nesreće.

Redakciji Glasa Slavonije javilo se nekoliko čitatelja koji su jurnjavu BMW-a primijetili puno prije slijetanja kod autobusne postaje. Vožnja s proklizavanjem guma, takozvano driftanje, počela je već na raskrižju Ulice Hrvatske Republike s Radićevom. Bilo je primjetno, i po zvuku motora, da vozač auto "gura" do krajnjih granica, i u takvom tempu je BMW prošao i raskrižjem Ulice Hrvatske Republike s Jagerovom i potom s Vijencem Jakova Gotovca. Problemi za vozača počeli su nakon raskrižja s Vijencem Jakova Gotovca, jer je BMW počeo doslovce plesati po cesti, bilo je vidljivo da je vozač gubio kontrolu. Škripu guma i buku motora čule su osobe koje su se zatekle na autobusnoj postaji, pa je većina uspjela pobjeći prije naleta auta na nadstrešnicu. Nažalost, ipak su tri osobe ozlijeđene.

Nesreća se zbila na postaji koja je obnovljena prije nepunih mjesec dana. Odmah nakon intervencije hitne pomoći i očevida policije, na teren su izišli djelatnici Gradskog prijevoza putnika, koji su uklonili uništene dijelove nadstrešnice. Mladog vozača zasigurno čeka postupak zbog izazivanja prometne nesreće, ali i račun zbog štete koju je prouzročio. M.Bugarić
U naletu BMW-a na nadstrešnicu autobusne postaje ozlijeđene su tri osobe, dvije djevojke i mladić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana