Crna kronika
TRAGEDIJA U LAĐANSKOJ

Osječanin poginuo nakon što je autom naletio na mostić
Objavljeno 29. siječnja, 2023.
Auto se nakon udara u mostić prevrnuo na krov, zapalio i pao na vozača (49), koji nije bio vezan

U subotu, dan nakon teške prometne nesreće koja se dogodila na našičkom području, u Općoj bolnici Našice utvrđen je identitet smrtno stradalog vozača osobnog automobila - riječ je o 49-godišnjaku iz Osijeka. Identifikacija je bila nužna s obzirom na osobito teške okolnosti prometne nesreće i činjenice da se automobil koji je sletio u kanal - zapalio



Podsjetimo, nesreća se dogodila u petak oko 22 sata u Ulici Matije Gupca u mjestu Lađanska u blizini Našica. Za upravljačem automobila osječkih registracijskih oznaka nalazio se 49-godišnjak iz Osijeka. On je u Jelisavcu skrenuo udesno i vozio se prema Ribnjaku. Kada je uskom cesto dođao do mjesta Lađanska, pokazao je policijski očevid, zbog neprilagođene brzine kretnja i nekretanja obilježenom prometnom trakom 49. godišnjak je izgubio kontrolu nad upravljačem. Automobil potom slijeće u kanal i prednjim se dijelom zabija u betonski mostić. Kako nije bio vezan sigurnosnim pojasom, vozač je ispao iz automobila. Na njegovu nesreću automobil se nakon udara u mostić preokrenuo u zraku i s krovom prignječio 49-godišnjaka. Pokazalo se kako je već tada 49-godišnjak zadobio smrtonosne ozljede. Odmah nakon toga vozilo se zapalilo, pa su pristigli mještani Lađanske pozvali vatrogasce, a neki su sami počeli gasiti vatru.

Do dolaska vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Našice požar se razbuktao. Vatrogasci su ga brzo ugasili i potom su ispod automobila koji je bio okrenut na krov, pronašli tijelo nepoznate osobe. Pokazalo se nakon identifikacije tijela u našičkoj bolnici kako je riječ o 49-godišnjaku iz Osijeka. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske postaje Našice, a o nesreći je izviješten i zamjenik Općinskog državnog odvjetnika.

Policija ovim putem još jednom apelira sve vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti, pogotovo kada pada snijeg, a kolnik je mokar, kakva je bila situacija u vrijeme prometne nesreće u Lađanskoj. Dovoljna je samo jedna sekunda neopreza, uz prebrzu vožnju, pa da dođe do tragedije. Također su pozvane sve osobe koje se nalaze u automobilu da se vežu sigurnosnim pojasom.

Tijekom petka i subote policija je na prometnicama Osječko-baranjske županije evidentirala 15 prometnih nesreća. Uz tragediju u Lađanskoj još je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Sandra Lacić
POZIV SVJEDOCIMA PROMETNE NESREĆE
Na raskrižju Ulice Josipa Jurja Strossmayera, Svilajske i Šandora Petefija u Osijeku, u petak u 14.35 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i materijalnom štetom u kojoj su sudjelovali osobni automobil Opel Astra, srebrne boje s efektom i osobni automobil marke JEEP Compass, bijele boje. “Ovim putem pozivamo svjedoke prometne nesreće kao i sve građane koji imaju saznanja koja bi mogla dovesti do rasvjetljavanja događaja prometne nesreće da se osobno javne u postaju Prometne policije Osijek, Trg Lavoslava Ružičke 1 ili na broj telefona 031/237-112” - pozvali su građane iz osječke policije da im pomognu pri utvrđivanju što je prethodilo nesreći.

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike