Regija
UDRUGA DJECE BRANITELJA

Jurica Culej: Nismo mi ničiji projekt
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Mi smo projekt naših očeva i majki koji su nas zadužili žrtvom, kazao je predsjednik UDHB-a
SLATINA



Udruga djece hrvatskih branitelja (UDHB) Virovitičko-podravske županije organizirala je svoje predstavljanje javnosti u dvorani EPIcentra Sequoia. Uz članove udruge prisutni su bili predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata s područja županije, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić te predsjednik Gradskog vijeća i izaslanik virovitičko-podravskog župana Tomo Tomić.



Govoreći o Udruzi, osnovanoj 29. studenoga 2022., predsjednik Jurica Culej zahvalio je svima koji su podržali osnivanje i rad udruge, ali je izrazio žaljenje zbog "negativnih komentara pojedinih predstavnika braniteljske populacije":

– Želimo jasno i nedvosmisleno reći kako mi nismo projekt nikakve organizacije, nikakvih pojedinaca, udruga ni političkih opcija, nego smo projekt naših očeva i majki koji su nas zadužili svojom žrtvom da promičemo istinu o Domovinskom ratu i vrijednostima Domovinskog rata. Bilo je mnogo pitanja zašto još jedna udruga na području županije koja se bavi tematikom Domovinskog rata. Svjedoci smo kako je sve manje braniteljske populacije, što je i normalno s obzirom na vremenski odmak od tridesetak godina od Domovinskog rata, i smatramo da je i ranije trebalo pokrenuti udrugu kao što je naša kako bismo što prije i što bolje zaštitili interese branitelja i njihove djece.

- Iznimno smo ponosni što smo pokrenuli udrugu kojom je naša županija dobila pokretač i oslonac u radu svih braniteljskih udruga, kroz koju ćemo promicati vrijednosti Domovinskog rata, i što smo time i naše roditelje učinili ponosnima jer nismo zaboravili koju su žrtvu podnijeli devedesetih godina – rekao je predsjednik Jurica Culej i kratkom prezentacijom predstavio ciljeve udruge, humanitarne i ostale aktivnosti i inovativne projekte planirane za ovu godinu.

Petar Žarković
Pomoći će udrugama
Culej je spomenuo da UDHB može pomoći braniteljskim udrugama pri povlačenju sredstava iz raznih izvora financiranja i njihovu pravdanju, sa željom da provedu što više uspješnih projekata i tako lokalnu zajednicu učine što boljom. Skup je završen prikazivanjem dokumentarca Dine Mataza “Slatinski kraj u Domovinskom ratu”.

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike