Crna kronika
OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO SLAVONSKI BROD

Podignuta optužnica zbog brutalnog cipelarenja Djeda Božićnjaka na Badnjak
Objavljeno 28. siječnja, 2023.

Protiv 25-godišnjaka i 27-godišnjaka podignuta je optužnica zbog napada na mladića odjevenog u Djeda Božićnjaka na Badnjak prošle godine u Slavonskom Brodu. Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 19. siječnja 2023. podignulo optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede i protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede.



Odvjetništvo dvojac optužnicom tereti da su 24. prosinca 2022., između 15 i 15.30 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu, tijekom tučnjave više osoba u kojoj su i sami sudjelovali, počinili navedena kaznena djela. Kada je 21-godišnji sudionik tučnjave, zbog jednog udarca pao na tlo, okrivljeni 25-godišnjak ga je, tereti ga se, dva puta udario nogom u glavu, pri čemu je oštećenik zadobio tešku ozljedu (ozljede glave s gubitkom svijesti), dok ga je 27-godišnjak, tereti ga se, udario nogom u lijevu stranu prsišta i nanio mu tjelesnu ozljedu u obliku natučenja prsnog koša. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog 25-godišnjaka, što je sudac istrage i prihvatio.

Podsjetimo, na internetu se pojavila videosnimka brutalnog napada na 21-godišnjaka. Na snimci je bilo vidljivo kako mladić odjeven u kostim Djeda Božićnjaka leži na cesti i, dok se pokušavao ustati, 25-godišnjak se zatrčao prema njemu i punom snagom ga udario nogom u glavu. Udareni mladić tada ostaje bez svijesti, a policija je brzo pronašla sudionike tučnjave koja je prethodila ovom brutalnom napadu. S obzirom na to da je 25-godišnjak djelatna vojna osoba, u kriminalističkom istraživanju sudjelovala je i vojna policija.

Iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili napad i zatražili od Vojne policije da rasvijetli sve okolnosti napada te pokretanje stegovnog postupka protiv 25-godišnjeg vojnika ako se dokaže njegova odgovornost zbog napada. U međuvremenu je udaljen iz službe. Pri privođenju na sud 25-godišnjak je pokušao skriti lice od kamera, što mu nije uspjelo, a sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je jednomjesečni istražni zatvor. Mladića je pred sudom dočekala majka i policajci su joj dopustili da poljubi sina, odmaknuvši se od njih dvoje na nekoliko trenutaka. Kasnije su se ti isti policajci našli u problemima. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike