Regija
JAVNE POTREBE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U 2023. GODINI

Naglasak na programe tehničke kulture
Objavljeno 26. siječnja, 2023.

POŽEGA – Za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu u 2023. godini iz proračuna Požeško-slavonske županije osigurano je više od 200 tisuća eura. Predstavnicima udruga čiji programi su prihvaćeni županica Antonije Jozić uručila je ugovore. Na javni poziv za kulturu prijavilo se 57 prijavitelja, koji su kandidirali 71 program. Brojčano i financijski najjača kategorija je kulturno umjetnički amaterizam, za koji je  prihvaćeno 28 programa u ukupnoj vrijednosti od 19.010 eura. Za program kulture je u Proračunu osigurano 66.400 eura.


Prigodom uručivanja ugovora, županica Jozić zahvalila je svima koji djeluju u udrugama, pored ostalog rekavši: “Nadam se da u godinama koje su ispred nas možemo učiniti velike iskorake vezano za tehničku kulturu, a velike iskorake u financiranju sporta smo učinili već u protekle dvije godine. Sredstva za razvoj sporta Požeško-slavonske županije su više nego udvostručena u odnosu na ono razdoblje prije. Danas se potpisuju ugovori vrijedi preko 200 tisuća eura, želim vam uspješno provođenje svih aktivnosti koje ste planirali u projektu. Nadam se da će i ova sredstva doprinijeti ostvarenju svih vaših ciljeva koje imate“.


Za ovu godinu prijavljeno je nešto manje programa tehničke kulture, ali su prema riječima pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić izrazito kvalitetni, te je dodala: „Po kvalitetama prijave, shvatili smo da će ulaganje u tehničku kulturu značajno utjecati na razvoj obrazovanja i na slobodno vrijeme naših mladih. Na javni poziv za tehničku kulturu javilo se 9 prijavitelja, a koji su kandidirali 13 programa. Ovim šarolikim područjima smo pokušali barem djelomično potaknuti sve one profesore informatike i tehničke kulture, te ostalih STEM područja, da se još jače aktiviraju. Do sada smo osigurali 4.000 eura, ali procjenjujemo da ovdje imamo jako velik potencijal za razvoj.“. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike