Sport
NK OLIMPIJA OVE GODINE SLAVI STOTI ROĐENDAN

Važan jubilej uz niz sportskih,
kulturnih i zabavnih događaja
Objavljeno 25. siječnja, 2023.

Ponos Donjeg grada, NK Olimpija, ove godine slavi stoti rođendan, a tijekom 2023. bit će niz događanja kojima će osječki nogometni klub obilježiti važan jubilej.



- Imamo puno događaja, sportskih, kulturnih i zabavnih - kazao je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, naravno u Donjem gradu, Mario Iličić, koji je nedavno izabran za čelnika kluba. Pred njega i dopredsjednike Igora Viševića i Gorana Kovačevića stavljen je zadatak stabilizacije kluba.

- Radimo sve što možemo da poboljšamo stanje. U Olimpiji je trenutačno 200-tinjak nogometaša, a ono što veseli je da nam se u posljednje vrijeme pridružilo pedesetak nove djece - dodao je klupski predsjednik Iličić.

Prva momčad Olimpije priprema se za nastavak Međužupanijske nogometne lige Osijek - Vinkovci u kojoj je jesen odradila - očajno. "Olimpijaši" su pri dnu tablice (na 17. mjestu) sa samo četiri boda, koliko ima i posljednji Višnjevac. Ostanak u ligi bio bi lijep dar klubu za stoti rođendan. U Donjem gradu ne sumnjaju da će taj ostanak biti i ostvaren, a oni već gledaju i prema 2024. godini.

- Pripremit ćemo se za sljedeću godinu u kojoj će Osječko-baranjska županija biti Europska regija sporta. Želja nam je da u toj i idućim godinama poboljšamo infrastrukturu Olimpije u korist svih stanovnika Donjeg grada i Osijeka.

U Dječjem kazalištu bili su i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te zamjenik Osječko-baranjskog župana Mato Lukić, koji je naglasio da je Županija uvijek pomagala, a pomoći će i dalje sportskim klubovima i društvima.

- Ponosan sam na Olimpiju koju s razlogom prati slogan "Ponos Donjeg grada". Ne moramo se brinuti za Olimpijinu budućnost što dokazuje i velik broj djece koji je u klubu, kao i novo vodstvo. Grad Osijek će, dok sam ja na čelu grada, a vjerujem i nakon toga, biti partner NK-u Olimpija - obećao je Radić.

Naravno, na predstavljanju programa kojim će se obilježiti stoti rođendan Olimpije riječ je dobio i dugogodišnji tajnik i jedan od zaštitnih lica donjogradskog kluba Ivan Šutalo. Spomenuo je što sve Olimpija predstavlja u nogometu, sjetio se istaknutih igrača koji su prošli kroz klub, a onda se našalio na vlastiti račun.

- Početkom ožujka napunit ću 40 godina od kada sam došao u Olimpiju, tako da je vrijeme da me naslijedi netko mlađi. Imamo odlično novo vodstvo, samo da još nađu ovako dobrog tajnika - kazao je Šutalo. I. Liović
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike