Regija
SASTANAK U HRVATSKIM CESTAMA

Nastavlja se gradnja našičke obilaznice
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
NAŠICE - Gradonačelnik Krešimir Kašuba i njegov zamjenik Hrvoje Šimić u Zagrebu su održali radni sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Tema sastanka bila su ulaganja u cestovnu infrastrukturu u nadležnosti Hrvatskih cesta na području Našica. Od kapitalnih investicija istaknuta je važnost nastavka izgradnje našičke obilaznice kako bi se kontinuirano utjecalo na poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu. Podsjetimo, dio obilaznice u dužini od 4,1 kilometar koja ide istočno od Našica i spaja prigradska naselja Velimirovac - Markovac Našički i Vukojevce izgrađen je i za promet je otvoren 2016. te slijedi realizacija sljedećih dviju faza.

Kako navode u Gradu, prva je faza izgradnja obilaznice od čvorišta Velimirovac do naselja Seone, i za tu je dionicu Ministarstvu prostornog uređenja predan idejni projekt. Predviđeni troškovi iznose 16,6 milijuna eura. Druga faza obuhvaća izgradnju zapadne obilaznice od Seone do Gradca Našičkog te je za nju u tijeku izrada predinvesticijskog troškovnika.

U planu je i rekonstrukcija križanja Ulice bana Jelačića i Zvonimirove u Martinu te izgradnja biciklističko-pješačke staze uz državnu cestu D53 koja bi povezivala Našice i Donju Motičinu. Prvom fazom predviđena je izgradnja dionice od Donje Motičine do puta za Seonu, a trebala bi početi ove godine. Realizacija druge faze, od seonjačkog puta do križanja Jelačićeve i Kralja Zvonimira u Martinu, za koju je u tijeku projektiranje, trebala bi započeti 2024. godine. S. Fridl
Možda ste propustili...

PRIJEĐENO UKUPNO 578.000 KILOMETARA

Vozila saniteta lani su prevezla 8308 osoba

ODLUKA OPĆINE ŠPIŠIĆ BUKOVICA

Znatno povećali potpore za novorođenčad u 2023.

U DOGOVORU S NK-OM PAPUK OSJEČKO 1664

I Orahovici igralište s umjetnom travom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROŠLI NA NATJEČAJU “ŽUTA TOČKA”

KK Satir bori se za
financijsku održivost

2

ODOBRENO

Još tri Erasmus akreditacije

3

ANGAŽIRANI ZDRAVSTVO, ŠKOLSTVO, POLICIJA I UDRUGE

Organizirano protiv alkohola