Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Paljba u prvom, a prava
drama u drugom dijelu
Objavljeno 22. siječnja, 2023.
Osječani nisu pobijedili favorita, ali su sačuvali neosvojivost Zrinjevca ove sezone u prvenstvu

Još jednu uzbudljivu utakmicu odigrali su osječki malonogometaši. Već su nas navikli na trilere u Zrinjevcu, a ovaj put uspjeli su zaustaviti aktualnog prvaka i lidera na tablici SuperSport Prve HMNL Novo vrijeme. Istina, nisu Osječani uspjeli doći do pobjede, nego su ostvarili prvi ovosezonski remi, ali su i na taj način sačuvali neosvojivost Zrinjevca u prvenstvenim susretima ove sezone.



Osijek je taj bod osvojio zahvaljujući velikoj borbenosti, ali i mirnoći u samoj završnici susreta kada je trebalo loviti minimalni rezultatski zaostatak. U prvih 20 minuta postignuto je čak osam pogodaka, čime su suparnici opravdali epitet dvije najefikasnije momčadi lige. Upravo za tim prvim dijelom susreta osječka momčad može žaliti. Napadački je odigrala odlično, no na odmor nije otišla s prednošću, jer je gostima poklanjala previše toga, a oni su sve te nesavršenosti kažnjavali bez pardona. Osijek je imao previše neforsiranih tehničkih pogrešaka iz kojih su se rađale precizno odigrane i završavane kontre. Možda je i Jamičić na vratima Osijeka mogao spriječiti poneki od ta četiri pogotka.

- Žao mi je zbog tog prvog poluvremena, jer igrali smo dobro, ali smo previše toga poklonili Makaranima. Tako jaka momčad kakva je Novo vrijeme zna iskoristiti sve što joj se besplatno ponudi. U nastavku smo malo pali u tempu, ali na kraju smo uspjeli osvojiti bod, čime možemo biti zadovoljni - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša. U prvom dijelu pogodci su padali u serijama, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a još je bilo i dosta promašenih prilika. Igralo se otvorenog garda u čemu je publika, za razliku od trenera, mogla uživati. Nastavak susreta bio je daleko mirniji što se uzbuđenja tiče, a gosti su svoj winner propustili devet minuta prije kraja, kada je kod njihovog vodstva 5:4 Marin Musinov umjesto praznih vrata s četiri metra uzdrmao gredu. Osijek je do izjednačenja došao u sam smiraj susreta. U 39. minuti, u trenucima kada su Osječani igrali s "letećim vratarom", naime, Šalaj je iskoristio proigravanje Lime i pogodio za 5:5. Osijek je prilično napredovao u igri s igračem više, a taj rizik ovaj put mu se isplatio.

- Dosta radimo na tom segmentu igre, jer on je koristan kada se lovi rezultat. Odigrali smo vrlo dobro s "letećim vratarom", pas nam je bio brz, a bili smo i strpljivi u izgradnji tog napada, koji smo na koncu okrunili pogotkom za izjednačenje - zaključio je Voldin.

Gosti se nisu mirili s remijem, pa su i oni u preostaloj minuti pokušali s "letećim vratarom", ali nisu to odigrali dobro pa je jedan, možda i vrlo vrijedan bod, ostao u Osijeku.

Dalibor Keler
OSIJEK       5(4)

NOVO VRIJEME       5 (4)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 350. Suci: Mislav Đeko i Boris Stanić - po 5,5 (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Jelavić (3), 1:1 Pandurević (6), 2:1 ag-Sesar (7), 2:2 Suton (8), 3:2 Damjanović (13), 3:3 Barbarić (15), 3:4 Jelavić (18), 4:4 Lima (19), 4:5 Suton (23), 5:5 Šalaj (39). Žuti karton: Gašpar (Novo vrijeme).

OSIJEK: Jamičić 6,5, Pandurević 6, Gelo 6, Lima 7, Damjanović 7, Blagojević, Popović 7, Šalaj 7, Bogati, Čavar 6,5, Sinicin, Šerić, Pranjić 6, Kotris.

NOVO VRIJEME: Bašković 6, Jelavić 7,5, Sesar 6, Suton 7, Gašpar 6,5, Herceg, Vuković 6, Kazazić 6, Lasić 6, Musinov 6, Barbarić.

IGRAČ UTAKMICE: TONI JELAVIĆ (NOVO VRIJEME)

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike