Sport
ZAVRŠEN ZRAČNI ISSF GRAND PRIX OSIJEK

Dva ekipna hrvatska postolja za oproštaj
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
Još su jednom strijelci zadovoljni otišli iz dvorane Gradski vrt, u kojem se tri natjecateljska dana pucalo iz zračnog oružja u sklopu 2. izdanja ISSF Grand Prix Osijek turnira, na kojem je nastupilo 220 natjecatelj(ic)a iz 35 zemalja. U Osijeku su se istaknuli i hrvatski strijelci, koji su osvojili tri odličja. Nakon pojedinačne bronce Mirana Maričića, osvojeno je posljednjeg dana i GP ekipno zlato u zračnoj pušci, a oproštaj je dodatno uljepšala i ekipna bronca naših pištoljašica.

Tri reprezentacije odradile su ekipni dio muške puške, u kojoj je trebalo proći filtar do zlata. U prvom krugu kvalifikacija Hrvatska je imala drugi rezultat (936.5) iza Velike Britanije (939.2), a ispred Ukrajine (930.6). Potom su naše uzdanice u drugoj rundi preuzele vrh rezultatom od 627.0 krugova, u leđa su im gledali Britanci (621.1) i Ukrajinci (619.0), koji su osvojili broncu. U meču za zlato, Maričić, Andrija Mikuljan i Josip Sikavica nadpucali su Veliku Britaniju sa 16:12. U istoj disciplini kod žena nastupilo je osam selekcija, a Hrvatska je u sastavu na kraju za Tatjana Banjac, Amadea Urbas i Marta Zeljković zauzela sedmo mjesto. Medalje su uzeli Švedska (zlato), Poljska (srebro), Ukrajina i Švicarska (bronce).

Pet reprezentacija izišlo je na liniju u ekipnom ženskom pištolju. Prvi krug Hrvatska je bila četvrta (826-14x), potom se popela stepenicu više (562-15x), a onda su u dvoboju za treće mjesto na postolju Anna Čukušić, Lana Skeledžija i Matea Omazić sa 16:12 bile bolje od Poljske. Gruzija je pobjedom od 17:3 nad Ukrajinom osvojila primat, koji je kod pištoljaša pripao baš Ukrajincima, koji su nadvisili Latviju 16:12, dok su bronce podijelili Švicarci i Gruzijci.

U poretku osvajača medalja završilo je 14 zemalja, Hrvatska je s jednim zlatom i dva srebra završila na šestom mjestu, dok je s najviše odličja (9) Osijek napustila Ukrajina (3, 2, 4), a slijede Švicarska s po četiri (1, 1, 2) te s po dvije (1, 1, 0) Mađarska, Italija i Poljska. N. Benčina
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike