Mozaik
DIJANA VIDUŠIN, GLUMICA U SERIJI “OBLAK U SLUŽBI ZAKONA”

Roditeljstvo je izazovan
trenutak u svačijem životu
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
Ako moja djeca krenu mojim stopama, ja im, naravno, neću braniti, kaže glumica

Dijana Vidušin tumači glavnu žensku ulogu u novoj HRT-ovoj humorističnoj seriji "Oblak u službi zakona", glumi Jagodu Oblak, suprugu policijskog narednika Nikole Oblaka. Prenosimo njezin intervju za HTV, u kojemu je govorila o majčinstvu, prijateljstvu s kolegom Ozrenom Grabarićem, HRT-ovoj emisiji Juhuhu itd...



Imaju interes


Dijana je majka blizanki, kaže da je majčinstvo izazovan trenutak u svačijem životu.

- Kažu ‘mala djeca - mali problem, velika djeca - veliki problem‘, zapravo, svako razdoblje ima neki svoj izazov. One su sada drugi razred osnovne škole i sada je izazov učenje, sadržaj, što im pružiti, na koji način ih suočiti sa stvarima koje ih čekaju. Školovanje je jedna stvar, sada su neke druge stvari, poput prijateljstva u školi, razni sukobi, doživljaji sebe. To su neke stvari koje su sada aktualne - rekla je i dodala da joj je drago što sada mogu gledati njezine predstave.

- Gledale su me nedavno u jednoj predstavi. Do sada nisu jer, jednostavno, predstave nisu bile prilagođene njihovoj dobi, tako da me veseli sada to jedno razdoblje gdje će me moći gledati, da čujem što one misle, kako one to vide - priča glumica. Na snimanja s njom nisu išle, ali su odigrale jednu scenu u filmu "Tragovi" Dubravke Turić.

- Zapravo su igrale jednu djevojčicu, što je bilo zgodno jer su one blizanke i onda je šest sati igrala jedna, a šest sati druga. To im je bilo prvo iskustvo na filmu. Što će biti, to ne znam. Ako krenu tim stopama, ja im, naravno, neću braniti. Imaju interes, zanima ih to. Mislim da je to jako lijepo zanimanje i apsolutno sam za, ako se odluče - kaže Dijana, koja se zajedno s kolegom Ozrenom, koji joj glumi muža u seriji, pokušala baviti triatlonom.

- To je bio umišljaj triatlona. To je bilo kada smo Ozren i ja odlučili da se moramo baviti nečime, da nešto moramo trenirati, moramo, kao glumci, biti u kondiciji, a to uključuje i neki trening. Kada samo se Ozren i ja odlučili da idemo trenirati, baš taj dan je bilo led ledeni, znači, sve je bilo zaleđeno, magla, snijeg, a mi nemamo opremu. Obukli smo valjda sve što smo imali u ormaru, sve moguće dugih rukava i tako smo došli zamaskirani na nasip. Nitko nas, naravno, nije prepoznao. Bila je magla i nismo vidjeli jedno drugo. Uglavnom, to je bio naš prvi trening. Nakon toga je prošlo nekoliko godina do sljedećeg treninga, no onda smo se ipak odlučili za teretanu i za uvjete zatvorenog tipa. Što se tiče triatlona, znam sve pojedinačno, ali nisam to objedinila - govori glumica, koja vodi HRT-ovu emisiju za djecu Juhuhu, za koju kaže da je super projekt.

Pozitivna energija


- Juhuhu je odličan, sviđa mi se to što jako raste. Veseli me što veselimo tu djecu koja rastu, a i roditelje, mislim da smo i roditeljima neka podrška ujutro dok se spremaju za posao, svatko nekamo, onda se uključi taj program i mislim da imaju povjerenja u nas da ćemo im pružiti nešto kvalitetno. Meni je jako lijepo doći na snimanje, čak i ako sam lošije volje ili umorna, nakon toga imam više pozitivne energije jer me nekako digne. Iako zna biti smiješno kada pričaš s plišancima, a ne odgovaraju ti. Znači, nemaš partnera s kojim imaš dijalog, nego vodiš nekakve zamišljene razgovore. Tako da sam pričala sa semaforima, tigrovima, mačkama, psima - rekla je Dijana, koju možete gledati u seriji "Oblak u službi zakona" ponedjeljkom i utorkom na HRT1 u 21.15, a propuštene epizode možete gledati na platformi HRTi.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike