Sport
ZA OSTANAK BILO KAKVE NADE

Belgijci su nas nedavno namučili, sada ne bi smjeli
Objavljeno 21. siječnja, 2023.
Najlakše je reći "idemo zaboraviti Dansku i odraditi preostali dio turnira". Nažalost, najvjerojatnije Hrvatskoj do kraja ovoga SP-a preostaju još dvije utakmice. Subotnja protiv Belgije (18 sati) i u ponedjeljak protiv Bahreina. Možda nam upravo taj Bahrein može danas ponuditi jednu od posljednjih nada. Jer prije naše utakmice u Malmou protiv Belgije, od 15.30 sati sastat će se upravo Bahrein i Egipat. Pobijedi li slučajno Bahrein, navijamo u ponedjeljak za Dansku. Ne dogodi li se čudo i Egipat potvrdi ulogu favorita, ostaje tek mogućnost da će Egipat razvaliti Dansku, a mi "natrpati" i Bahrein i danas Belgiju. I da će Danci imati milosti prema Amerikancima (sic!).

U prvom redu Hrvatska treba protiv Belgije i Bahreina odigrati utakmice kojima neće pokvariti dojam ostavljen nakon Danske. Dojma smo da tako razmišljaju i u hrvatskom taboru.

- Moramo ove dvije utakmice odigrati kao protiv Danske. Od početka ih otvoriti agresivnom obranom pa će sijevati i kontre i polukontre, poručio je Marin Jelinić lijevo krilo NEXE-a koji će jedan detalj istaknuti kako Dancima nije uopće bilo svejedno.

- Danska je vrhunska reprezentacija, a u prvom poluvremenu zaigrali su sedam na šest. To mislim dovoljno govori kako smo mi odigrali perfektnu utakmicu.

Nema dvojbe da će s još jednom perfektnom utakmicom Hrvatska danas ostvariti pobjedu protiv Belgije, i to s uvjerljivom razlikom. Nisu bili baš perfektni nedavno. Prije samo tri mjeseca gostovali smo u Belgiji u sklopu kvalifikacija za sljedeće EP. Pristojno su nas namučili. Slavili smo 27:30, tko zna kako bi bilo da u drugom poluvremenu nije sjajan na vratima bio Jelinićev suigrač iz NEXE-a Dominik Kuzmanović. Vratare cijelo vrijeme prizivamo i na ovom prvenstvu.

Da, bila je to gusta utakmica. Mislim da ćemo se pripremiti što je bolje moguće, a vjerujem da ćemo otvoriti dobro utakmicu. Dok god ima nade, nećemo se predati. Idemo gol po gol pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti, poručio je Jelinić.

Inače, u belgijskim redovima igra i jedan dobro poznat onima koji hrvatski rukomet prate i nakon "ludog siječnja". Srednji vanjski belgijske reprezentacije je Arber Qerimi. Bio je član PPD-a Zagreb, ostavio je tada dobar dojam, onako razigrani srednji vanjski koji je tada mogao igrati rukomet na najvišoj razini. Sa 16 pogodaka on je trenutačno drugi strijelac Belgije u Švedskoj. Danas je član belgijskog Hubo Handballa. Premda ima igrača koji su i danas po Francuskoj, a i izbornik im je Francuz Yerrime Sylla, većina igrača je u domaćoj ligi, pa i to govori o (ne)kvaliteti belgijske reprezentacije. K.Lacković
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike