Tehno
IGRALI SMO: SACKBOY: A BIG ADVENTURE

Svijet lutaka stigao je na PC, a jamči vrhunsku zabavu
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
Zaigrati opuštajuću zabavnu igru lišenu bilo kakve frustracije nikada nije naodmet
Sony je uhvatio dobar zamah u izdavanju svojih donedavnih ekskluziva za konzole na PC. Tako je na red stigao i simpatični svijet lutaka nastao kao spin-off igre Little Big Planet

Sony je, čini se, otpustio sve kočnice koje je imao u držanju svojih ekskluziva na konzolama, gdje primarno mislimo na PlayStation 4 i 5, od dolaska na druge platforme, odnosno na PC. Upravo u ovom trenutku, dok završavamo osvrt na Sackboy: A Big Adventure, u završnoj fazi pisanja nam je i još jedna donedavna ekskluziva Marvel‘s Spider-Man: Miles Morales. Ovo nikako nije loše za PC igrače koji će tako dobiti mogućnost zaigrati neke od najpopularnijih naslova iz svijeta konzola.

S obitelji


U nešto opuštenijem, možemo reći u obiteljskom okružju, igra poput Sackboy: A Big Adventure savršen je odabir. Naime, u zimsko razdoblje, uz obilje obiteljskog druženja, najbolje se uklapaju zabavne igre koje ćete moći zaigrati s obitelji, posebice djecom. Čak i ako niste previše druželjubivi, zaigrati opuštajuću zabavnu igru lišenu bilo kakve frustracije nikada nije naodmet. Za one koji nisu upoznati s naslovima koje igrači PlayStation konzole itekako dobro znaju, Sackboy: A Big Adventure je 3D platformer, utkan u priču o Vexu, koji prekrasni fantazijski svijet lutaka Craftworld namjerava uništiti, no naš glavni junak po imenu Sackboy, prema kojemu je igra dobila ime, u tome će ga pokušati spriječiti. Kroz igru, nesumnjivo ćete se vratiti u neke davne dane kada je igranje igara bilo baš to – igranje. Tako se i naš osvrt na Sackboy: A Big Adventure odužio jer igre nam nikad nije bilo dosta, sve do samog kraja. Kroz prolaženje igre očekuju nas razne aktivnosti u vidu brojnih logičkih zagonetki, kao i borba protiv raznih protivnika. No, kako smo već spomenuli, sve je u ovoj igri relativno lagano, pa ne očekujte ništa više od opuštajućeg prolaska i relaksirane igre, koja autoru ovih redaka itekako odgovara. Imate li mlađe igrače u svojoj bližoj ili široj obitelji, uz Sackboy: A Big Adventure itekako ćete ih dobiti na sate i sate vrhunske zabave i rješavanja pojedinih nivoa.

Kontroler u ruke


Iako kada govorimo o igranju na računalima,uglavnom prvo mislimo na tipkovnicu i miša, za igranje ove igre itekako vam preporučujemo klasični kontroler. Naravno, ako ste u mogućnosti, naša je topla preporuka Sony PS5 DualSense. Osim što ga smatramo ponajboljim izborom za igranje uopće, odličan je i zbog podrške za osjetilne podražaje. Iako postoje neupitno bolji platformeri, gdje primarno mislimo na neprijepornog kralja ovog žarna Nintendo, ako ste PC igrač, Sackboy: A Big Adventure vam je zapravo jedan od boljih mogućih odabira. Igra je zabavna, grafički odlična, gameplay je zarazan, a sve skupa donosi sate i sate zabave koja neće zastarjeti. Kako bismo rekli, ovo je jedan od evergrin naslova koji ćete moći uvijek zaigrati i uvijek će biti dobar. Posebno ga preporučujemo imati, pa makar i u rezervi, ako oko sebe imate buduće mlade igrače kojima je svakako bolje vrijeme kratiti na ovakvoj igri nego brojnim drugima koje su često neprimjerene za mlađe dobi.
Jasminka Knežević
Ocjena: 85
Dojam: Sackboy: A Big Adventure nezaobilazan je naslov ako tražite igru primjerenu i mlađim dobima na PC-ju.

Najčitanije iz rubrike