Regija
NESVAKIDAŠNJI PRIZOR NA CESTAMA OKO ĐAKOVA, NA SREĆU BEZ POSLJEDICA

Osedlani konji iz privatnog uzgoja na obilaznici, uhvaćeni nakon tri sata
Objavljeno 15. siječnja, 2023.

ĐAKOVO - Nesvakidašnjem prizoru posvjedočili su vozači i suputnici u vozilima u subotu poslijepodne na đakovačkoj zaobilaznici i cesti prema Selcima Đakovačkim; dva odrasla i to osedlana konja bez nadzora bila su u svojevrsnom galopu na tim prometnicama, ugrožavajući promet, to više kada su bili u suprotnom smjeru od vozila.

Konje je na cesti primijetio oko 16 sati u subotu i Đakovčanin Dražen Šimić koji je s prijateljem bio u vozilu i kretao se prema Selcima.

- Konji su se kretali prema zaobilaznici i bili osedlani. Bili smo u čudu, kao i drugi ljudi iz vozila. Bio je tu i jedan kamion, nisu znali kud bi. Šta je ovo?! Konji idu sami na cesti?!, zapitali smo se i mi i vozač kamiona, kao i drugi, prepričao je nesvakidašnji događaj Šimić i o viđenom, kaže, izvijestio policiju i Ergelu Đakovo, a čija je ergela Ivandvor udaljena 6,5 kilometara od grada, pa je bilo i razmišljanja radi li se o njezinim grlima.

 

Djakovacka obilaznica

Posted by Uživo sa slavonskih prometnica on Saturday, 14 January 2023

 

Kako doznajemo, nije riječ o konjima te ustanove jer konji su osedlani, a njezini konji na Ivandvoru gdje su matično stado kobila i ždrebad te muški pomladak do treće godine nisu osedlani i vi su pod budnim nadzorom.

Vrijeme je pokladnog jahanja i, kako doznajemo, riječ je o konjima iz privatnog uzgoja; vlasnici su osedlali konje koji su im u ležernoj atmosferi događaja kao što je jahanje u pokladnom vremenu, očito, pobjegli i jurili prometnicama na kojima se, na sreću, nije dogodila nikakva nesreća niti tragedija. Kontaktirali smo i vlasnika selačkog Konjogojskog kluba Zenta Željka Režića koji nam kaže kako tada u Selcima nije bilo pokladnog jahanja, ali jest u nekim selima u okolici.

Hvatanje konja trajalo je nekoliko sati, a uhvaćeni su oko 18, 18,30 sati. Po žigu, broju lako će se utvrditi kome pripadaju.

S.ŽUPAN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike