Novosti
POSKUPLJUJE GRADSKI PRIJEVOZ U OSIJEKU

Karta kupljena u
vozilu - dva eura
Objavljeno 29. prosinca, 2022.
Od 1. siječnja Osječani će plaćati skuplji javni prijevoz. Naime, Nadzorni odbor Gradskog prijevoza putnika usvojio je izmjene cjenika usluga, prema kojem će, primjerice, jednokratna karta kupljena kod vozača tramvaja ili autobusa stajati dva eura (15,07 kn). To je znatno poskupljenje prijevoza jer je dosad cijena takve karte bila 11 kuna.



Iz GPP-a navode kako će od 1. siječnja 2023. cijelo administrativno područje Osijeka biti jedinstvena zona. "Druga velika novina je da se produžava vrijeme valjanosti prijevozne karte s dosadašnjih 60 na 90 minuta", priopćeno je iz GPP-a. Također, izmijenjeni su i imovinski cenzusi za umirovljenike te će se u sljedećem razdoblju obavljati prikupljanje dokumentacije, a o čemu će GPP, kako navodi, sljedećih dana detaljno obavještavati javnost.



"U posljednjih godinu dana svjedoci smo snažnog rasta cijene energenata te rasta cijene održavanja voznog parka, što je dovelo do velikog rasta troškova poslovanja poduzeća, zbog čega smo obavili korekcije cijena naših usluga. Također zbog ulaganja u modernizaciju tramvajske infrastrukture vrijednosti 267 milijuna kuna u posljednjih godinu dana umjesto tramvaja u promet smo pustili dodatne autobuse, što također izaziva povećane troškove za poduzeće. U razdoblju od 1. do 15. siječnja 2023. godine na snazi je dvojni optjecaj, odnosno predviđena je mogućnost plaćanje usluga u eurima i kunama", ističe GPP te dodaje kako u tom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti moguća "kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge".



Istovremeno, građanima su dostupne vrijednosne karte koje se mogu kupiti i dopuniti na GPP-ovim prodajnim mjestima, kao i na kioscima Tiska. GPP neće dopunjavati mjesečne karte do 2. siječnja te je svim vlasnicima tih karata omogućeno korištenje javnog prijevoza bez dopunjene karte do zaključno 15. siječnja. D.Pav.
Možda ste propustili...