Sport
NAJVREDNIJI POGODAK U KARIJERI

Petkovićev gol donio Hvatskoj 7.6 milijuna
Objavljeno 22. prosinca, 2022.
Nakon što je u 117. minuti četvrtfinalne utakmice zabio gol za 1:1 protiv Brazila, napadač Vatrenih Bruno Petković s osmijehom od uha do uha kazao je:

- Iskočio bih iz kože, ne znam, ne mogu ovo opisati. Ovo je najvredniji gol u mom životu!

Njegov gol Brazilcima je, čini se, i najvredniji cijelog Svjetskog prvenstva u Kataru. Donio je izjednačenje Hrvatskoj, koja je potom preko penala izbacila Neymara i društvo te otišla u polufinale.

U pokušaju da otkrije tko je postigao najvrednije golove na Svjetskom prvenstvu, Ticketgum.com je analizirao sve pogotke igrača po reprezentaciji i usporedio ih s novčanom nagradom koju je ta momčad osvojila, pa su dobili zanimljive podatke čiji je gol zapravo donio najviše novca pojedinoj momčadi. Ispada da je to pogodak Brune Petkovića koji ima težinu od 7.6 milijuna eura.

Leo Messi je na vrhu ljestvice, postigao je sedam pogodaka vrijednih impresivnih 16 milijuna eura, prema argentinskom nagradnom fondu od 40 milijuna eura. Potom slijedi Marokanac Youssef En-Nesyri koji je svojim golovima osigurao momčadi 8.5 milijuna eura. No En-Nesyri je zabio dva gola, a odmah iza vodećeg dvojca je Petković sa spomenuti 7.6 milijuna, ali za tu cifru mu je bio dovoljan samo jedan gol. Olivier Giroud je četvrti, naime, njegovi pogoci vrijede 6.4 milijuna eura, ali zabio ih je četiri. Najbolji strijelac SP-a s osam pogodaka je Kylian Mbappe, ali na listi Ticketgum.com on je tek šesti, jer tih njegovih osam pogodaka zajedno vrijede “tek” 4.5 milijuna eura. Sedmi je Ivan Perišić, njegov jedan pogodak ima težinu od 3.8 milijuna. Prema ovom statističkom podatku Petković i Perišić su među 15 najkorisnijih strijelaca Svjetskog prvenstva za nagradni fond koji je dobila njihova momčad, odnosno Hrvatska. Podsjetimo, Hrvatska je za treće mjesto u Kataru zaradila 26 milijuna eura. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike