Sport
OSIJEK I ČEPIN TAKOĐER POZDRAVILI VATRENE

Vatreno u Tvrđi: Vatromet
za Vidu, Ivušića i Barišića
Objavljeno 20. prosinca, 2022.
Gradonačelnik Radić, župan Anušić i brojni Osječani pozdravili članove hrvatske reprezentacije koja je u Kataru uzela broncu

Svečanim dočekom na osječkom Trgu Svetog Trojstva za dio hrvatske reprezentacije koji je povezan s Osijekom završen je višednevni program proslave brončanog odličja Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Od osvajanja treće medalje u povijesti, druge brončane, slavilo se u svim hrvatskim gradovima, a kulminacija je bila u nedjelju, na velikom dočeku u Zagrebu.


Tamo su pozdravljeni svi igrači i članovi stožera, a potom su u ponedjeljak i jučer zahvalu za prelijepih mjesec dana željeli izraziti i ostali gradovi iz kojih dolaze Vatreni. "Slavonski" dio proslave počeo je u ponedjeljak navečer, u Čepinu, gdje su se okupili mnogi kako bi pozdravili svog sumještanina Bornu Barišića. Iako umoran, lijevi bočni naše reprezentacije bez problema je dijelio autograme i "selfieje" sa svima koji su htjeli takvu uspomenu za cijeli život.

No, tu nije bio kraj, jer je Barišić bio dočekan i pozdravljen i sinoć u Tvrđi. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Bosutski bećari, a program su vodili glumci Miroslav Čabraja i Vladimir Andrić. Pred brojnim Osječanima, kasnije od planiranog, izišli su reprezentativci Ivica Ivušić, Domagoj Vida i Barišić, kuhar reprezentacije Tomica Đukić i ekonom Goran Vincek. Iako se temperatura spustila ispod nule, nitko od okupljenih nije se žalio na hladnoću. Svima je bilo toplo oko srca, kao što su im srca i dušu razgalili Vatreni svojim nastupom u Kataru.

Kvintet slavonskih Vatrenih pozdravili su i osječki gradonačelnik Ivan Radić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Naravno, nitko nije želio previše dužiti govorima, jer glavnu su ulogu ipak imali oni zbog kojih smo se silno veselili proteklih tjedana. Lijepo je bilo na istom mjestu vidjeti dva bivša kapetana Osijeka, Vidu i Barišića te aktualnog prvotimca Ivušića. Potonji je samo zbog ovog dočeka "potegnuo" iz svoje Rijeke, kamo je otišao nakon dočeka u Zagrebu te se potom i vratio, što najbolje svjedoči koliko se Ivušić povezao s Osijekom i Osječanima. To je i sam potvrdio riječima:

- Nisam rođen u Osijeku, ali osjećam se kao Osječanin.

Najveći pljesak i skandiranje dobio je "senator" Vatrenih, Domagoj Vida, koji, iako kao i Ivušić, nije odradio ni minutu u Kataru, s okruglih 100 nastupa u karijeri itekako je zaslužan za sve što je naša reprezentacija ostvarila. Vida je prenio i pozdrave svih ostalih naših reprezentativaca, a na velikoj podršci zahvalio je i Barišić, uz poruku kako se nada da ćemo jednog dana slaviti i zlato.

Slavilo se u Tvrđi, palile su se i baklje, a sve je uveličao i vatromet. Kako i priliči Vatrenima.

Goran Roguljić

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike