Sport
REMI NAKON PREOKRETA

Posve luda utakmica
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Za prvu pobjedu na prvenstvu, Kamerunu i Srbiji nije bilo dosta ni tri pogotka, drugi krug za obje selekcije sve udaljeniji

Drugo kolo G skupine otvorile su reprezentacije koje su poražene u prvoj rundi. Jasno da su Kamerunci i Srbi bili svjesni što bi im donio, odnosno odnio novi poraz, stoga je bilo jasno da u ovom dvoboju kalkulacija neće biti. Tako je i bilo, ali na kraju svakome po bod, koji znatno umanjuje i jednima i drugima izglede za prolaz u drugu rundu prvenstva.



U odnosu na premijeru, izbornik Srbije Piksi Stojković odmah je u vatru ubacio Kostića, novi član udarne 11-orice bio je i Maksimović (ispali Mladenović i.Gudelj), a kod "Lavova" izostao je prvi vratar Onana, udaljen je iz discipinskih razloga, pa je između vratnica stao Epassy.

U otvaranju dvoboja dvije izgledne prigode imao je Aleksandar Mitrović, koji je prvo pogodio vratnicu u 11. minuti, a pet minuta poslije, nakon poklona suparničke obrane, s deset metara, neometan poslao loptu pokraj gola. Nakon toga stanje se primirilo, a Kamerun je poveo kada se to najmanje očekivalo. Nakon kornera, lopta je prebačena na drugu vratnicu, gdje je Castelletto sam i zabija za 1:0. Činilo se da će to biti rezultat nakon prvog dijela, ali u sudačkoj nadoknadi Srbija pravi preokret. Prvo je stoper Pavlović precizan glavom nakon ubačaja Tadića, a potom je Anguissa izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora, a to je preciznim udarcem sa 17 metara kaznio Sergej Milinković-Savić. Kada je A. Mitrović nakon "haklerske" akcije povisio vodstvo u 53. minuti, činilo se da Kameruncima nema spasa. Ali, Srbi nisu stali na loptu, nastavili su bezglavo ići prema naprijed i za to su kažnjeni. S druge strane, izbornik Song povukao je s klupe zadnje napadačke adute, ulazak Aboubakara u 55. minuti bio je pravi potez. Devet minuta nakon što je zakoračio na travnjak, izbjegao je zaleđe te je lobom majstorski prebacio V.Milinković-Savića. Tri minute kasnije, desetka "Lavova" ponovno je utrčao u prazan prostor u pravom trenutku, asistirao je Choupo-Motingu, koji pogađa za 3:3. U obje akcije za pogodak uključio se i VAR, ali sve je bilo isto. Nakon poravnanja i dalje je sve bilo otvoreno, Srbija, iako dezorijentirana, bila je bliže četvrtom pogotku, ali bilo je jasno da su "Orlovi" šokirani" s onim što su ispustili u drugom poluvremenu. Sami su za to krivi, bili su prebahati i opušteni nakon što su stekli prednost od dva pogotka. Neozbiljno od selekcije koja je u Katar stigla s bobmastičnim najavama. N. Benčina
SKUPINA G
AL WAKRAH - Stadion Al Janoub. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: 39.789. Sudac: Abdulla Hassan Mohamed (UAE) 6,5. Strijelci: 1:0 Castelletto (29), 1:1 Pavlović (45+1), 1:2 S. Milinković - Savić (45+3), 1:3 A. Mitrović (53), 2:3 Aboubakar (63), 3:3 Choupo-Moting (66) Žuti kartoni: Nkoulou, Bassogog (Kamerun), Jović, Milenković (Srbija). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: VINCENT ABOUBAKAR (KAMERUN)

KAMERUN

3 (1)

Eppasy 6, Fai 6, Castelletto 6,5, Nkoulou 6, Tolo 6, Anguissa 5 (od 81. Gouet), Kunde 6 (od 67. Ondoua), Hongla 5 (od 55. Aboubakar 7), Mbeumo (od 81. Nkoudou), Choupo-Moting 6,5, Ekambi 5,5 (od 67. Basssogog 6).

SRBIJA

3 (2)

V. Milinković-Savić 6, Milenković 5, Veljković 5,5 (od 78. Babić), Pavlović 6,5 (od 55. S.Mitrović 5,5), Živković 6,5 (od 78. Radonjić), Lukić 6, Maksimović 5, Kostić 6 (od 90+2 Đuričić), Tadić 6, S. Milinković-Savić 6,5 (od 78. Grujić), Mitrović 6,5.

Najčitanije iz rubrike