Sport
ZBOGOM, EUROPO

Rusi napuštaju Europsku nogometnu federaciju
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Rusi imaju plan napustiti Europsku nogometnu federaciju (UEFA) i preseliti se u Aziju, nakon što su gotovo godinu dana suspendirani iz svih natjecanja. Ova bi im odluka omogućila da se reprezentacija i klubovi ponovno natječu na međunarodnoj sceni, što im je zabranjeno početkom ove godine, nakon što je Rusija počela s agresijom na Ukrajinu. Brojni ruski, ali i neki od najuglednijih europskih listova, pisali su o ovim razmišljanjima Rusa, a svi se pozivaju na izjavu predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza.

- Iako sam prije nekoliko mjeseci rekao da je razmišljanje o Aziji preuranjeno, sada vjerujem da je to prilika koju treba razmotriti - poručio je predsjednik ruskog saveza Aleksandar Djukov.

Podsjetimo, FIFA i UEFA u veljači su donijeli odluku o suspenziji svih ruskih klubova i reprezentacija iz svojih natjecanja, a ta odluka ostaje na snazi dokle god Rusija vrši agresiju na Ukrajinu. Iako su se nacionalni tim i klubovi žalili Sudu za sportsku arbitražu, nisu uspjeli dobiti taj postupak.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSIJEK U GRADSKOM VRTU SVLADAO FENJERAŠA

Kad je El Toro Mierez u ovakvom izdanju, suparnicima nema spasa

2

GORICA MOŽE BITI JOŠ I ZADOVOLJNA

Odradili smo sve onako baš kako smo i planirali

3

SUSRET 19. KOLA HNL-A: OSIJEK - GORICA 2-0

Nogometaši Osijeka
rutinski svladali Goricu