Regija
31. GODIŠNJICA POGIBIJE            

Spomen na Pericu Sabu u Kozicama
Objavljeno 28. studenog, 2022.
KOZICE



Mjesni odbor slatinskoga prigradskog naselja Kozica i Nogometni klub Kozice organizirali su obilježavanje 31. godišnjice tragičnog događaja iz Domovinskog rata, kad je u četničkoj zasjedi poginuo mladi Kozičanin Perica Sabo.

Sjećanje na taj događaj počelo je svetom misom u kapeli sv. Roka u Kozicama, koju je predvodio novobukovački župnik vlč. Dejan Ilić, a nastavljeno je na mjesnom groblju u Kozicama. Molitvom, cvijećem i upaljenim lampionima kozičkih branitelja Perice Sabe i Ivice Filkovića prisjetili su se Peričina majka Anica Sabo i njihova rodbina, predsjednik Gradskog vijeća Slatine Tomo Tomić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a i predsjednik ZUiČ-a HVIDR-e VPŽ-a Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ-a Glasnici istine Pavo Tutenov, predsjednik NK Kozice Damir Parc, predsjednik MO-a Kozice Dario Medved te brojni hrvatski branitelji i mještani Kozica.

Počast poginulim braniteljima odana je i na mjestu pogibije Perice Sabe, nedaleko od Čojluga te kod spomenika u Novoj Bukovici. Sudionicima obilježavanja pridružili su se načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Lazar te načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća i UHBDDR-a Franjo Kraljik. Obilježavanje 31. obljetnice pogibije Perice Sabo završeno je odavanjem počasti kod spomenika kozičkim braniteljima ispred mjesne crkve, gdje su dočekani Glasnici istine i biciklisti koji su trčali i vozili od mjesta Peričine pogibije do Kozica.

Obilježavanje je održano pod pokroviteljstvom Gada Slatine i Udruge HVIDR-a Slatina. P.Ž.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike