Sport
POKAZALI SMO MOĆ I KVALITETU

Dalić: Nisam vidio kanadskog izbornika. On se nije pojavio, očito je ljut
Objavljeno 27. studenog, 2022.

Vezani članci

IZBORNIK DALIĆ:

Ovo mogu napraviti samo velike momčadi

Hrvatska je pokazala moć i snagu, bio sam presretan zbog toga, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon što su "Vatreni" porazili Kanadu sa 4-1 u susretu 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Katru.

"Igrali smo protiv sjajne Kanade, koja ima energiju i moć. Uspjeli smo se othrvati u prvih 15 minuta, stabilizirati se i vratiti. Naravno da mi je bilo drago kada smo zabili prvi i drugi gol, jer smo se vratili u igru. Moglo se dogoditi da i mi primimo drugi gol, naravno da su emocije bile velike. Ovo je svjetsko prvenstvo, grupa je teška, sve je neizvjesno. Kada se vratiš u ovakvoj utakmici, onda je to velika kvaliteta. Hrvatska je pokazala moć i snagu, bio sam presretan zbog toga," istaknuo je Dalić.

Hrvatski strateg se još jednom osvrnuo na ponašanje svog kanadskog kolege Johna Herdmana.

"Nisam vidio kanadskog izbornika, ja bez obzira na rezultat utakmice četitam suparniku, On se nije pojavio, očito je ljut," poručio je izbornik.

Otkrio je zašto je iz igre izvadio dvostrukog strijelca Kramarića.

"Kramarić je zabio dva, zapravo tri gola, potrošio se jako puno po desnoj strani u fazi obrane, trčao je gore dolje i pomagao je. Bio je izmoren, htjeli smo napraviti zamjenu da ga malo odmorimo i poštedimo. Potrošio je puno energije i snage. Željeli smo staviti igrača koji je svjež, pa da imamo isti ritam. Treći gol je bio zaista sjajan, Andrej je u ovih pet godina moga mandata zabio važnih golova. On dolazi na svoje, zreliji je, kvalitetan je, šuti i radi i to mu se vraća."

Pobjedom Maroka protiv Kanade situacija se u našoj skupini zakomplicirala. Uoči zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama, Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija tri, a Kanada je ostala bez ikakvih izgleda za prolaz s dva poraza.

"Zadnje kolo odlučuje o plasmanu u drugi krug. Još uvijek smo daleko od našeg cilja. Čeka nas Belgija koja je sjajna reprezentacija kojoj igra samo pobjeda. Nama u nekim kombinacijama igra i remi, ali ne smijemo o tome razmišljati. Ne smijemo se postaviti da će nam biti dovoljan bod, moramo tražiti pobjedu. U najavama sam govorio i za Kanadu i za Maroko da su to odlične ekipe, malotko je to vjerovao."

Izbornik svjetskih doprvaka je poručio kako u zadnjem kolu očekuje tešku utakmicu.

"Bit će teška utakmica. Ovo je svjetsko prvenstvo, nema lakih utakmica. Belgiji ništa drugo ne preostaje nego igrati na pobjedu, ali i mi ćemo igrati na pobjedu. Nećemo čekati, nećemo kalkulirati. Sada je najvažanije da se odmorimo i pripremimo i ponovimo ono što smo danas prezentirali. Jedan dobar nogomet, brzi nogomet, discipliniran nogomet, jedno zajedništvo, to je ono što Hrvatska treba," zaključio je Dalić.

Kanadski izbornik ponosan na svoje igrače

U prvih tridesetak minuta smo igrali kao i najbolje svjetske momčadi, rekao je izbornik kanadskih nogometaša John Herdman nakon poraza od Hrvatske 1-4 u drugom kolu skupine F svjetskog prvenstva.

Unatoč tome što je Kanada povela golom Alphonsa Daviesa u drugoj minuti, na kraju je upisala visoki poraz od aktualnih svjetskih doprvaka. Kanada je time drugi puta poražena u skupini, nakon 0-1 protiv Belgije, čime je izgubila svaku šansu za osminu finala. No, ako ništa drugo, protiv Hrvatske je postigla svoj prvi pogodak u povijesti na svjetskim prvenstvima.

„Nije bilo lako Hrvatskoj protiv nas u prvih tridesetak minuta. Tada smo odigrali na razini najboljih svjetskih reprezentacija. Nažalost, drugi primljeni pogodak je prelomio utakmicu. Tada smo morali sve staviti na napad, a znano je kako je Hrvatska ponajbolja na svijetu u tranziciji. Kažnjavali su nas, protiv takvih kvalitetnih nogometaša ne smiješ raditi greške, a mi smo ih radili“, rekao je kanadski izbornik Herdman, ali je ipak izrazio zadovoljstvo svojim igračima.

„Unatoč porazu ja sam ponosan na svoje igrače. Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, a ispred nas je još jedna. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu i protiv Maroka. Pišemo djeliće nogometne povijesti naše zemlje. Lijepo je to, ponosni smo na to“.

H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku