Osijek
MONS ADAM BERNATOVIĆ UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Vulin: Prva adventska svijeća
je svijeća vjere i nade
Objavljeno 27. studenog, 2022.

Župnik Župe Svetih Petra i Pavla apostola, mons Adam Bernatović u nedjelju je povodom došašća upalio prvu adventsku svijeću na zajedničkom adventskom vijencu postavljenom na Trgu Pape Ivana Pavla II ispred osječke konkatedrale Svetih Petra i Pavla.

Dobro znamo da je bez naše zasluge Bog došao u ljudsku povijest i da je već došao među nas, znamo da će na koncu svijeta doći k nama ljudima da sudi žive i mrtve a da bi se to dogodilo on očekuje da ga mi sami prihvatimo i dočekamo, poručio je mons Bernatović dodajući kako se Bog želi u svima nama roditi već sada ako ga mi prihvaćamo.

Naglašava da zato mi paljenjem ove adventske svijeće želimo pokazati „Gospodine želimo da nam osvjetliš put kako i na koji način da mi dođemo k tebi i da ti dođeš nama“. Također ističe da u svojim srcima trebamo ukloniti onu tamu koja se naložila i sve ono što smeta da Gospodin bude s nama.

-Ako to uklonimo bit će s nama i zato ova je ovo proročna svijeća. Želimo da pokažemo da smo budni, da smo njegovi, da ćemo dolaziti na zornice, da će se u našim obiteljima više moliti, da ćemo praštati drugima i dobro činiti jedni drugima, jednostavno ne možemo mirno sjediti, nešto moramo raditi, poručio je mons Bernatović.

Uz mnoštvo građana paljenje prve adventske svijeće ispred osječke konkatedrale božićnim prigodnim pjesmama uveličao je i osječki Tamburaški orkestar Batorek.

Bili su tu i zamjenici osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković i Dragan Vulin koji je  podsjetio da ovim činom započinje najčarobnije doba godine, a to je advent.

-Prva adventska svijeća je svijeća vjere i nade i stoga upućujemo važnu poruku da želimo mir u svijetu što danas ima posebnu važnost i značenje jer vidimo što se događa u Ukrajini, ali ne samo u Ukrajini već u čitavom svijetu i kolika su nažalost ratna stradavanja ljudi, kazao je Vulin poželjevši svim Osječankama i Osječanima da ovo najljepše doba u godini provedu u miru i ljubavi uz svoje obitelji i da uživaju u adventskoj ponudi koja će krenuti 2. Prosinca kada Osijek obilježava svoj Dan Grada. T. Prusina

Najčitanije iz rubrike