Osijek
FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA

Pjevali iz sveg glasa, a potom reciklirali crtiće
Objavljeno 28. studenog, 2022.
FIPO uvijek ima više elemenata, a ove je godine tema “U meni ima vrijednosti – recikliraj me”

Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO Fest, koji se u subotu (26. studenoga) održao u Staroj pekari, jedinstvena je izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče amaterski kulturno-umjetnički izričaj djece i mladih posebice pjesmu, glumu i razne kreativne radionice.

- Izviđački klub "Javor" Osijek 21. put doveo je izviđače iz Hrvatske i iz inozemstva uoči rođendana našeg grada. Festival je davnih dana, negdje 2005., postao i međunarodan, a ove godine stigli su nam u goste izviđači iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine te Mađarske. Nastupa oko 250 sudionika iz 16 izviđačkih udruga. Sam program predviđen je u dva dijela, a u pauzi će se održati revija predmeta i modnih dodataka od recikliranih materijala. Naime, svaki FIPO sastoji se od nekolliko elemenata i ima određenu temu, a ove je godine tema "U meni ima vrijednosti – recikliraj me". Tijekom dana imali smo natjecanje u prikupljanju otpada triciklima, koje nam je ustupio Unikom. Nakon festivala u Staroj pekari, gdje su izviđači pjevali, prelazimo u Šećeransku dom, gdje smo pripremili aktivnost koju smo nazvali recikliranje starih crtića, u kojoj će naši sudionici glumiti - istaknula je Jadranka Kokolari, predsjednica Organizacijskog odbora 21. FIPO Festa.

Osim samog nastupa izviđačkih udruga i izviđačke pjesme tijekom održavanja FIPO Festa organiziran je i niz drugih aktivnosti. Jedna od njih bila je "Grad na Dravi danas slavi", a druga "Slavonija i Baranja u mom srcu", održana dan poslije, kada su svi sudionici festivala posjetili prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš, gdje su im pokazane ljepote Kopačkog rita.

Nikola Kučar

Možda ste propustili...

WANDERCON OD 3. DO 5. VELJAČE, U ORGANIZACIJI REROOT GAMINGA

Veliko okupljanje gamera u Osijeku

PROMOCIJA KNJIGE NA PRAVNOM FAKULTETU

Zaštita okoliša u zakonodavstvu

NOVI UPRAVNI ODJELI GRADA OSIJEKA DOBILI SVOJE VODITELJE

Bošnjak i Krmpotić imenovani su pročelnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDAVANJE NA EFOS-U

Zvonko Popović o Kanaanovu uspjehu

2

POPULARIZACIJA ZNANOSTI

Docent Engler o značaju
pet djela Thomasa Manna

3

STUDENTI PREDDIPLOMSKOG STUDIJA INFORMATOLOGIJA

U posjetu knjižnici Muzeja Slavonije