Regija
PROGLAŠENI POBJEDNICI NATJEČAJA „MACH EIN DRAMA DARAUS“

Tri nagrade osvojili učenici požeške OŠ Antuna Kanižlića
Objavljeno 26. studenog, 2022.

POŽEGA - OŠ "Dobriša Cesarić" Požega organizirala je promociju natječaja  iz njemačkog jezika na državnoj razini „Mach ein Drama daraus“ i ugostila tridesetak učenika i desetero njihovih mentora iz cijele Hrvatske. Natječaj je u suradnji s kolegicama vodila Sandra Halt-Ćuže, prof. engleskog i njemačkog jezika u OŠ Dobriša Cesarić. Na svečanosti u Gradskom kazalištu proglašeni su pobjednici, među kojima su i učenici požeške škole Antuna Kanižlića kojima je mentorica prof. njemačkog jezika, Jasminka Hajpek.

Natječaj „Mach ein Drama daraus“ je projekt za osnovne škole, u kojem učenici pišu igrokaze na njemačkom jeziku. Učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole diljem Hrvatske napisali su tekstove kratkih scenskih prikaza i pokazali svoju kreativnost, šaljivost, maštovitost i svijest o važnosti tema o prijateljstvu, školskim problemima, toleranciji i ekologiji. Pritom su se iskazali u korištenju njemačkog jezika u kratkim dramskim tekstovima. Na natječaj je pristigao 21 rad iz 11 škola uz vodstvo 10 mentorica. Ukupno je sudjelovalo 38 učenika autora tekstova te učenika suradnika u snimanju videouradaka. Ukupno je nagrađeno 13 tekstova i 23 učenika autora tekstova uz stručno vodstvo 10 mentorica iz 11 škola iz Hrvatske. Događaj su sponzorstvom omogućili Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege, Alfa, izdavačka kuća i Foto Kaća.
Učenici OŠ Antuna Kanižlića osvojili su pod mentorstvom prof. Jasminke Hajpek tri nagrade: u kategoriji za učenike 4. i 5. razreda prva nagrada pripala je Teni Mravak i Emanuelu Mikušu,  a u kategoriji uečnika od 6. do 8. razreda dvije treće nagrade idu sljedećim učenicima: Mia Primus, Maja Vidović Nika Soldo, Marija Knjić i Matea Nikolaš. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike