Ekonomija
MINISTRICA NIKOLINA BRNJAC U MAROKU SUDJELOVALA NA SJEDNICI UNWTO-A

Stvara se okvir za kvalitetniji, ali i održiviji turizam na globalnoj razini
Objavljeno 26. studenog, 2022.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Maroku je sudjelovala na sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije - UNWTO, pri čemu je najavila da će se 2023. u povodu 30 godina članstva u toj organizaciji u Hrvatskoj održati UNWTO-ov Svjetski kongres sportskog turizma, izvijestili su u petak iz Ministarstva.



"Suradnjom u Izvršnom vijeću UNWTO-a stvaramo okvir za kvalitetniji i održiviji turizam na globalnoj razini, što je u kontekstu pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne destinacije održivog turizma u svjetskim okvirima iznimno važno. Ključan dio u tome je i usvajanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030., koja je čvrsto povezana s europskim i nacionalnim izvorima financiranja", istaknula je ministrica na sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a, koja je održana od 23. do 25. studenoga u Marakešu.

Osim Svjetskog kongresa sportskog turizma UNWTO-a, Hrvatska će iduće godine, kako je dodala, biti domaćin i sastanku UNWTO Odbora za turizam i održivost, kojim Hrvatska i predsjeda od ove godine.

Iz Ministarstva ističu da se ministrica na marginama skupa u Marakešu u Maroku sastala sa zamjenicom ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije Mariam Kvrivishvili te su potpisale Memorandum o razumijevanju u području turizma, čime je otvoren put k jačanju suradnje dviju zemalja u području razvoja održivog, inovativnog i otpornog turizma s naglaskom na digitalizaciju u sektoru. Sastala se i s ministricom turizma, obrtništva i socijalnog i solidarnog gospodarstva Kraljevine Maroko Fatimom Zahrom Ammor. H
Jačanje suradnje u području turizma
Ministrica je s Fatimom Zahrom Ammor razgovarala i o jačanju suradnje u području turizma koju su Hrvatska i Maroko započeli potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju 2019. godine. Također, sastala se i s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmetom Aqeelom Al Khateebom, s kojim je razgovarala o aktivnostima koje poduzima Hrvatska u cilju podizanja kvalitete ponude te konkurentnosti, održivom turizmu i suradnji unutar UNWTO-a, navodi se u priopćenju.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike