Mozaik
AVANTURA ŽIVOTA U ŽENSKOM DRUŠTVU

Muškarci u Dohu na SP, žene u Dubai na nezaboravan provod
Objavljeno 26. studenog, 2022.
Prepoznaju naše kockice i Luku Modrića, neki kažu i da navijaju za nas

Hrvatski muškarac koji si je ovoga studenoga osigurao godišnji, bolovanje ili slobodne dane, a ima dovoljno dubok džep, po svoj prilici otišao je ili će ići u Dohu. Arapskog poluotoka dokopala se i nekolicina hrvatskih žena, zaobišle su Katar i uputile su u Dubai. Na jedan nezaboravan godišnji odmor. Putovanje, avantura, odmor, uživanje, šoping... i sve ostalo samo i isključivo u ženskom društvu. Za mnoge san snova, a kad Dubai dožive "iznutra", definitivno to postaje godišnji iz snova.



Hit ženska putovanja


U Hrvatskoj su već neko vrijeme popularna Girls only putovanja, odlaske isključivo žena na godišnji pokrenula je Tea Dimić Radaš u suradnji s Helenom Buljan iz putničke agencije Chili tours i ubrzo je putovanje bez muškaraca postao pravi hit. Tea je dio života radeći kao stjuardesa u Emiratesu živjela u Dubaiju, a kako joj je taj grad prirastao srcu, željela je da ga posjeti i upozna što više Hrvatica. Destinacija je skupa i daleka, ali nudi egzotiku kojoj je teško odoljeti.

- U Dubaiju se provodimo odlično, baš onako kako to žene znaju. Ima svega, od razgledanja grada, posjeta vidikovcima i muzejima, spuštanja niz stakleni tobogan na 53. katu nebodera, izleta u Abu Dhabi i pustinju, opuštanja na plaži i plivanja s dupinima, ispijanja kave sa zlatom, kupovanja ili razgledanja u najvećem šoping-centru na svijetu pa sve do večera i partijanja na jahti i najboljim rooftop barovima u gradu - izvijestila nas je Tea. Kako je nogomet trenutačno ne najvažnija sporedna stvar, nego najvažnija stvar, dodala je i kako Dubai, kao i cijeli arapski svijet, ovih dana živi u nekoj posebnoj, nogometnoj atmosferi.


Dubai je od Dohe udaljen 695 km, ali avionske linije su toliko česte da je najmanji problem otići iz Dubaija u Dohu. I obrnuto.

- Nogomet i Svjetsko prvenstvo nemoguće je ne pratiti kad ga svi prate, o njemu se stalno piše i govori. Dubai je prepun navijača, a i mi navijamo da Hrvatska napokon osvoji zlato. Upravo zbog toga došle smo u Dubai opremljene rekvizitima i zastavom koje nam je omogućio Cro sport vez, a ponijele smo i dresove i ostale "kockaste" predmete. Nažalost, utakmicu s Marokom nismo gledale jer smo u to vrijeme bile usred pustinje. No pratilo se online.

Prepoznatljive kockice


Znači, i Dubai živi nogomet.

- Da, vlada neka posebna atmosfera, može se reći i euforija, prepuno je navijača koji hodaju ulicama u dresovima i bojama svojih reprezentacija. I nas pitaju jesmo li ovdje zbog SP-a, prepoznaju kockice i Modrića, neki kažu da navijaju za nas. Neki navijači su odsjeli u Dubaiju, pa putuju na utakmice u Dohu, jer dnevno između ta dva grada ima 30-ak letova, a let traje nekih 40 minuta. Inače, utakmice se gledaju organizirano diljem grada, u velikoj većini restorana i barova koji služe alkohol, na nekim hotelskim bazenima i privatnim i javnim plažama postavljeni su veliki videozidovi, fan-zone… Gotovo kao da se Svjetsko održava u Dubaiju. No takav je ovaj grad, ne propušta ni jednu priliku da privuče još više turista.


Arapski svijet je burno pozdravio pobjedu autsajdera Saudijske Arabije nad Messijevom Argentinom, jesu li se i domaći ljudu u Dubaiju radovali?

- Ne posebno. No svagdje se komentira rezultat koji je sve ostavio bez teksta. Inače, Saudijaca u Dubaiju nema u tako velikom broju da su mogli napraviti slavlje o kojemu bi mediji pisali. Ono što znamo je da je netko iz obitelji šeika Saudije bio u Dubaiju dva dana nakon utakmice (i vrlo vjerojatno slavio) jer smo vidjele njegov automobil ispred hotela u čiji smo klub išle. Kako znamo da je to njegov auto? Na registraciji je bio broj 3, a u UAE-u i susjednim zemljama tako prepoznajete članove vladajućih obitelji, što je manji broj na registraciji, to je osoba važnija, na višem položaju u državi. To nam je i neka zezancija dok se vozimo kroz grad - koja će prva uočiti registracijsku pločicu sa što manjim brojem - dodaje Tea. Žensko društvo iz Hrvatske nije otišlo u lov na bogatog emira, šeika ili nekog važnog tipa sa što nižim registracijskim brojem, otišle su na dobar odmor i provod i uživaju. Bez muškaraca.

Ivana Liović
Dobra energija, uzbuđenje, smijeh...
Dubai je grad koji vrijedi izabrati za godišnji odmor jer u njemu možeš vidjeti raznorazna čuda i doživjeti nezaboravne trenutke.

- Evo, neku večer gledale smo modnu reviju dok smo večerale i pijuckale koktele uz pogled na Dubai. Svaki put kada dođemo, u ovom gradu se nudi nešto novo i drukčije, pa tako ni jedan naš program puta za Dubai nije isti i zato imamo putnice koje s nama putuju već drugi ili treći put. Ovaj put nas je 35, sve je puno dobre energije, uzbuđenja, smijeha, želje za nečim novim i nepoznatim, mnoge žene su se prvi put vidjele, ali prihvaćanje i podrška je tu - kaže Tea, koja uživa sa svojom ženskom grupom u Dubaiju.

Utakmicu s Marokom nismo gledale jer smo u to vrijeme bile usred pustinje. No pratilo se online

egzotika
TEŠKO

joj je

ODOLJETI

Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike