Ekonomija
NA OSJEČKOM PAMPASU 4. TEHNICOOLUM

Potaknuti veći interes djece i mladih za STEM zanimanja
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Pred nama je 4. Sajam tehničke kulture, Sajam strukovnih zanimanja Tehnicoolum u organizaciji tvrtke Osječki sajam. U petak i subotu, 25. i 26. studenoga, na sajamski prostor Pampas zaputit će se, prema najavama, više od 1200 učenika u pratnji svojih nastavnika, roditelja, baka i djedova kako bi sudjelovali u više od 40 radionica koje su im pripremile zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Svečano otvorenje Sajma održat će se u 11 sati danas, 25. studenoga 2022., na sajamskom prostoru Pampas.

Prvog dana Tehnicooluma učenici će iz svojih škola pristizati organizirano, autobusima GPP-a, no pozvani su i svi ostali koji svoje interese vide u tehničkoj kulturi i znanostima iz STEM područja. Tehnicoolum svakako vrijedi posjetiti, riječ je o edukativnom, zabavnom, a moguće i egzistencijalno važnom sajmu, jer ondje će priliku za susret imati djeca zainteresirana za STEM područja znanosti i poslodavci iz tog područja.

Organizator najavljuje kako će se radionice odvijati svakih 15 minuta kako bi djeca mogla proći kroz sve što ih zanima, a očekuje se kako će biti izrađeno više od 4000 radova koje će djeca moći ponijeti kući, što je još jedna posebnost ovog društveno korisnog sajma.

- Osnovni nam je cilj potaknuti interes djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i STEM područjima znanosti kako bi ona osigurala svoju egzistenciju u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji - ističe direktor Osječkog sajma, Alen Vukašinović.

Prošlogodišnje iskustvo velike navale na Pampas, kada su radionice oba dana bile krcate od otvaranja u 10 pa sve do zatvaranja sajma u 18 sati, govori nam kako će svi putevi i ove godine voditi u popularno osječko sajmište.

Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, a suorganizatori Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek, Zajednica tehničke kulture OBŽ-a i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, dok su pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.



I. Alilović
Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike