Osijek
PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Policija prikupila 20 tona čepova
Objavljeno 25. studenog, 2022.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske već gotovo deset godina provodi humanitarnu akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", kojom prikupljaju sredstva za pomoć svojim članovima, a u akciji posljednjih pet godina sudjeluje i Policijska uprava osječko-baranjska. U povodu toga u četvrtak u dvorištu Policijske uprave predani su prikupljeni čepovi tvrtki Drava International.

- Od jeseni 2017. godine pridružili smo se organiziranoj akciji koja se provodi na području cijele Hrvatske u sklopu koje svaki kilogram prikupljenih čepova ide u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. U konstantnom smo kontaktu s partnerima, udrugama, organizacijama cilvilnog društva, školama, državnim ustanovama, poduzećima i građanima koji su voljni prikupljati čepove. U pet godina prikupljeno je više od 20 tisuća kilograma čepova, što je impozantna brojka, a tvrtka Drava International će sredstva od prikupljenih čepova uplatiti udruzi. Prikupljena količina najveća je do sada - istaknuo je Robert Škorvaga, voditelj poslova prevencije u PU osječko-baranjskoj.

Tijekom 2021. godine prikupljeno je oko pet tona čepova, a akciji su se pridružili OŠ Cvjetno, Društvo Naša djeca, tvrtka Našički park te prvi put PU virovitičko-podravska, policijska postaja Slatina.

- Dječje gradsko vijeće Osijeka uključilo se u akciju prošle godine. U pripremi je izdavanje plakata kako bismo još više promovirali ovu akciju tijekom koje se prikupljaju sredstva za borbu protiv malignih bolesti, ali skrenuti pozornost javnosti o zaštiti okoliša - rekao je Fabijan Stanić, potpredsjednik Dječjeg gradskog vijeća Osijek. N.K.

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike