Osijek
ZAVRŠEN VELIKI PROJEKT U CVJETKOVOJ

Obnovljena vodoopskrbna
mreža i sustav odvodnje
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Nakon što je Vodovod završio radove, sanirani su kolnik i nogostup

Završena je rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje te cjelovita obnova prometnih površina u Cvjetkovoj ulici. Projekt je vrijedan 2,3 milijuna kuna, a riječ je zajedničkoj investiciji Grada i tvrtke Vodovod-Osijek. U kvalitetu obavljenog u četvrtak se uvjerio i gradonačelnik Ivan Radić.



Podsjetio je na realizirane projekte u Donjem gradu. "Nedavno smo otvorili obnovljenu Mostarsku ulicu čija je vrijednost radova iznosila gotovo milijun kuna, sanirana je i Gupčeva ulica, a rasvjeta će biti postavljena u Lađarskoj i Ciglarskoj ulici te Ulici Vrbik", najavio je Radić. Posebno je istaknuo da je na Dan Gradske četvrti Donji Grad otvorena šetnica uz Dravu te najavio da će se do kraja iduće godine ostvariti stoljetni san mnogih generacija - spojit će se Donji i Gornji grad.

- Vrijednost te investicije iznosit će više od 100 milijuna kuna. U Donjem gradu također smo nedavno otvorili i reciklažno dvorište vrijedno četiri milijuna kuna. Osijek ima više od 100 tisuća posjeta u svim reciklažnim dvorištima po čemu je i najbolji u konkurenciji velikih hrvatskih gradova - pohvalio se gradonačelnik.

Marko Eljuga, član Uprave Vodovod Osijeka naglasio je da se u Cvjetkovoj ulici obnovilo i izgradilo 200 metara vodoopskrbne mreže i 150 metara sustava odvodnje.

- Postojeći cjevovodi od ljevanog željeza zamjenjeni su cijevima od PEHD materijala. Govoreći o sustavu odvodnje, betonske cijevi zamjenjene su novim cijevima GRT materijala kružnog profila. Sanirano je svih 26 priključaka oba sustava. Po okončanju naših radova u cijelosti su sanirani kolnik površine 900 četvornih metara i nogostup površine 677 četvornih metara – rekao je Eljuga.

Inače, dok su neki žitelji Cvjetkove ulice gradonačelniku čestitali zadovoljni onim što je učinjeno, bilo je i onih koji su izrazili nezadovoljstvo. Prije svega činjenicom da su nakon rekonstrukcije kolnika i pješačke staze izgubili prostor za parkiranje, a onda i drugim nedostacima za koje su okrivili izvođače radova.

"Nedostatak parkirališnih mjesta je problem u svim velikim hrvatskim gradovima pa tako i u Osijeku", rekao je gradonačelnik napomenuvši da su izvođači napravili onako kako su projektanti predvidjeli.

- Treba vidjeti samo kako je ulica izgledala prije, a kako sada izgleda. Poslušat ćemo stanare koji traže nešto više parkirališnih mjesta i ako im možemo izaći u susret naravno da ćemo to učiniti ali pravila struke se moraju poštovati - poručio je Radić.

Tomislav Prusina
Projekti Grada i Vodovoda
U tijeku je nekoliko velikih zajedničkih investicija Grada i Vodovoda; u Čvrsničkoj, Stadionskom naselju i Svilajskoj ulici čija je vrijednost radova oko osam milijuna kuna. Radić je najavio i realizaciju projekta Osijek 4 vrijednog više od sto milijuna kuna u sklopu kojega će se raditi rekonstrukcija vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Kapelskoj, Kolodvorskoj i Sljemenskoj ulici te dijelovima Gundulićeve i Stepinčeve ulice. Uz to obnavljat će se i vodovodna mreža u Višnjevcu. "Pri kraju su radovi i na pročistaču otpadnih voda koji će biti najveći i najmoderniji u Hrvatskoj. Financirani su 73 posto iz sredstava EU-a, po 10 posto Hrvatske vode i nacionalna komponenta dok ostalih 7 posto osiguravaju Grad Osijek i Općina Čepin. Do proljeća slijedeće godine on bi trebao biti pušten u probni rad", tvrdi Radić.

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike