Osijek
ODLUKA KOJU ĆE GRAĐANI POZDRAVITI

Gradonačelnik intervenirao: Zabavni park mora otići s Trga Vatroslava Lisinskog
Objavljeno 24. studenog, 2022.

Pokazao se gradonačelnik Ivan Radić dosljednjim kada je donio odluku da se već postavljeni lunapark izmjesti s prostora Trga Vatroslava Lisinskog. Jednako kao što je postupio ljetos kada nije dopustio da se, u prigodi obilježavanja blagdana svetog Ante, postave slični sadržaji. I u oba su slučaja odmah ponuđene nove, zadovoljavajuće lokacije.



Nakon lanjske titule najljepšeg adventa u Hrvatskoj, bili su svjesni u gradskoj upravi kako se za ove blagdane očekuje novi organizacijski iskorak i još više iznenađenja. I krenulo se na vrijeme, organizacija je dodijeljena Turističkoj zajednici Grada Osijeka i Kulturnom centru Osijek.

Najveća novost bila je povratak Adventa u prostor Tvrđe, na njezin središnji trg (na kojemu se svojevremeno i krenulo s adventiranjem), pokazalo se kako je ta lokacija najviše prirasla srcu Osječana i njihovih gostiju. Potom je potvrđeno kako će u Osijek ponovno doći veliki panoramnski kotač, koji je bio najveće iznenađenje i atrakcija prošle godine, te je donio nužni iskorak u adventskoj ponudi. Tvrka u čijem je vlasništvu panoramski kotač ima u svome programu i druge sadržaje zabavnog parka, koji je prošle godine u doba Adventa bio postavljen u Vinkovcima. Može se očekivati kako će ove godine, baš zbog proširenja ponude, i taj zabavni dio biti dijelom osječkog Adventa.

Iako su dakle u sve uključene i gradske službe, nominalni organizatori Adventa 2022. su Turistička zajednica i Kulturni centar. Vjerojatno je došlo do komunikacijskih šumova među uključenima te je zabavni park osvanuo na novom trgu u Tvrđi. Kada se vidjelo što je učinjeno, gradonačelnik Radić zatražio je da se izmjesti na drugu lokaciju.

- Gradonačelnik Radić nije dopustio da se lunapark postavi u Tvrđi ni na blagdan sv. Antuna. Poštujući odluku gradonačelnika, organizatori Adventa izmjestili su lunapark kod Školjke, što je primjerenije mjesto za takvu vrstu zabave, a i dovoljno je blizu Tvrđi i Trgu Svetog Trojstva, čije se adventsko i bajkovito ruho s nestrpljenjem očekuje - izvijestili su iz Ureda gradonačelnika.

U osnovi, ništa se posebno neće promijeniti, sadržaj zabavnog parka i dalje je dovoljno blizu Tvrđe, a na neki način i nastavak koncepta od ranijih godina da se adventski duh raširi na više gradskih lokacija. Što se sve krije u, ne sumnjamo, bogatom programu ovogodišnjeg Adventa, koji počinje 2. prosinca, saznat ćemo već sutra, kada će biti predstavljen javnosti.

Dario Kuštro
Lunapark je izmješten na lokaciju kod Školjke - dovoljno blizu, ali ipak ne u Tvrđi

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana