Mozaik
S HITOVIMA KOJI SU OBILJEŽILI KARIJERU PARNOG VALJKA

Objavljena i CD verzija dvostruke
kompilacije "Vrijeme ljubavi"
Objavljeno 24. studenog, 2022.
"Vrijeme ljubavi", kompilacija nazvana po pjesmi grupe Parni valjak, a na kojoj se nalaze i brojne druge pjesme koje su obilježile karijeru ove grupe, ranije ove godine objavljena je na dvostrukom vinilu. Croatia Records predstavlja "Vrijeme ljubavi" i na dvostrukom CD-u koji se sastoji od 20 pjesama Parnog valjka, najvećim dijelom iz faze kada su surađivali s tadašnjim Jugotonom, pa sve do danas i dugogodišnje suradnje s Croatia Recordsom. Autori i urednici kompilacije su direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac te radijski voditelj i urednik emisije Music Pub Drugog programa Hrvatskoga radija Zlatko Turkalj Turki.

- Jedno od najvećih priznanja svakom glazbenom kritičaru i novinaru je poziv i prilika za izbor pjesama za završnu vinilnu kompilaciju jedne od najznačajnijih hrvatskih pop i rock-grupa svih vremena. Za mene je ovo bio posebno važan zadatak, jer je riječ o grupi čije sam pjesme još kao klinac uz gitaru pjevao na tulumima. Imao sam privilegij posljednjih 35 godina premijerno predstavljati njihove pjesme i albume u radijskim emisijama, kao reporter i komentator javljati se s njihovih proba, snimanja pjesama i koncerata. Parni valjak je uvijek svirački, a onda i Akijevom interpretacijom bio jedan od koncertno najatraktivnijih i najboljih hrvatskih bendova. Osim toga, Husove pjesme koje vole generacije i koje nemaju rok trajanja, većim su dijelom prava glazbena poezija. Upravo ta simbioza glazbene virtuoznosti članova benda, Akijeva vokalna osobnost i Husov prepoznatljiv rukopis gospodinu Babogredcu i meni bile su glavne smjernice u izboru pjesama za album "Vrijeme ljubavi" - ističe Turki.

Na kompilaciji možemo pronaći hitove kao što su "Godine prolaze", "Kada me dotakne", "Nakon svih godina", "Jesen u meni", "Malena", "Sve još miriše na nju", "Dođi", "Molitva", "Opet se smijem", "Zastave" i druge, uključujući hit-singl "Ponovo", objavljen nekoliko dana nakon što nas je napustio pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski. T.K.
Možda ste propustili...

ODABRANO 15 LJEPOTICA IZ CIJELE HRVATSKE

Miss Universe: U finale se plasiralo i pet Slavonki

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana