Osijek
RADOVI NA GRADILIŠTU

Građani javljaju: Urušavanje zida
Inspekcija: Radili su po pravilima
Objavljeno 22. studenog, 2022.
Prostor na našim stranicama redovito posvećujemo svojim čitateljima i sugrađanima, odnosno njihovim dojavama, problemima, zapažanjima... Jedna od posljednjih koja je pristigla odnosi se na delikatnu građevinsko-graditeljsku situaciju.

U posljednje dvije godine Osijek je ponovno postao veliko gradilište, a podosta se investira u stambene objekte, pri čemu su popularne tzv. urbane vile. Razne građevine, od kada je popustila pandemija, niču podjednako po svim dijelovima grada.

U kakav su točno pothvat krenuli investitori na parceli u Vukovarskoj ulici, prekoputa Vijenca Murse (nešto prije Saponije), nije nam poznato, no čini se kako ne ide baš sve glatko. Građani iz susjedstva toga gradilišta poslali su nam fotografiju urušenog zida kuće sa susjedne parcele, do čega je, moguće, došlo zbog izvođenja zemljanih radova na novom gradilištu. Što se točno dogodilo i je li bilo potrebe za intervencijom, upitali smo Državni inspektorat, iz čijeg su nas središnjeg ureda izvijestili kako je Građevinska inspekcija ondje obavila inspekcijski nadzor.

- Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da izvođač radove izvodi uz potrebnu dokumentaciju i u skladu s građevinskom dozvolom. Također, očevidom je utvrđeno kako su prije urušavanja zida građevine poduzete mjere zaštite od strane izvođača. Budući da je utvrđeno da postoji opasnost od urušavanja i opasnost za život ljudi, vlasniku građevine na kojoj je došlo do urušavanja zida je sukladno čl. 111. Zakona o državnom inspektoratu rješenjem naređeno otklanjanje oštećenja u roku, zabrana korištenja građevine do otklanjanja oštećenja te označavanje građevine opasnom - odgovaraju iz Državnog inspektorata, te zaključno dodaju kako je inspekcijski postupak (i dalje) u tijeku.

Uz ovo još su nam proslijedili podatak kako je Građevinska inspekcija Područnog ureda Osijek u posljednje dvije godine obavila ukupno 2959 inspekcijskih pregleda te donijela 94 optužna prijedloga. D.Kuštro
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike