Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK DRUGI ABA 2 TURNIR IGRAJU U SARAJEVU

Načeti ozljedama, a čekaju tri jake utakmice u pet dana
Objavljeno 22. studenog, 2022.

Ulaze košarkaši s Drave ponovo u jak natjecateljski ritam, a to znači da ih čekaju novi izazovi u NLB ABA 2 ligi. Domaćin drugog turnira (od pet) ovog tjedna je Sarajevo, a Vrijednosnice Osijek odigrat će u BiH tri utakmice u pet dana.



Prva je na rasporedu večeras od 18 sati, a protivnik je slovenski Helios Suns. Momčad iz Domžala jedna je od pet koje su prvi turnir odradile maksimalno uspješno. "Sunca" su ostvarila pobjede protiv Šenčura (89:79), a potom su lako spržila i Široki (94:75). S druge strane, na Zlatiboru su prije nešto više od mjesec dana "brokeri" u hrvatskom obračunu bili bolji od premijerligaša Gorice (77:73), a potom su pružili dobru partiju i otpor jednom od favorita, banjalučkom Borcu (70:81).

Naravno, momčadi Srđana Helbicha ipak je primarno kako odrađuju posao u Prvoj hrvatskoj ligi, gdje su tenutno na omjeru 6-2. Prije prvog ABA 2 turnira, bili su na 4-0, stoga je jasno da igranje na reginalnoj sceni donosi dodatnu potrošnju, s kojom se nije lako nositi.

- Znali smo da nas čeka naporan ritam kada, uz domaći, krenemo u odrađivanje ABA 2 programa. Prvi turnir odradili smo dosta dobro, odmah na startu upisali smo pobjedu, s kojojm smo izjednačili lanjski učinak. Pokušat ćemo i u Sarajevu biti konkurentni, iako imamo problema s ozljedama. Izvan stroja su nam Perković i Tokić, dvojac iz visoke linije, koji nije igrao ni prošlog vikenda u Zadru, stoga su obojica pod upitnikom - kaže Helbich. Njegova momčad je prije puta u BiH u Dvorani "Krešimir Ćosić" slavila protiv Jazina Arbanasa, stavila na konto važne domaće bodove, ali do kraja tjedna pokušat će osvojiti poneki regionalni.

Nakon Heliosa Osječani u petak (15 sati) igraju protiv Pelistera iz Bitole, a u nedjelju u isto vrijeme okršaj je sa Sutjeskom (Nikšić). To znači da se sljedećeg vikenda neće odraditi obveza 9. prvoligaškog kola, protiv Zagreba. Riječ je o sudaru momčadi s trenutno istovjetnim učinkom, koji će se odigrati sljedećeg tjedna. Izišli su Zagrepčani u susret, pristali su na novi teremin, ali i promjenu domaćinstva, što znači da će desetak dana Osječani biti malo češće u autobusu. Kako nam je rekao direktor Renato Martinko, izvjesni dvoboj 9. kola trebao bi se igrati 30. studenoga.

N. Benčina
Srđan Helbich

trener “brokera”

Pokušat ćemo i u Sarajevu biti konkurentni, iako imamo problema s ozljedama. Izvan stroja su nam Perković i Tokić, dvojac iz visoke linije, koji nije igrao ni prošlog vikenda u Zadru, stoga su obojica pod upitnikom.

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike