Autoglas
IZBOR NEWSWEEK AUTOS 2022.

Kia osvojila tri nagrade za Carnival, K5 i Sportage
Objavljeno 15. studenog, 2022.

Kia je na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022. osvojila tri priznanja. Model Kia Carnival već je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg jednovolumena. Odvažno dizajnirana sportska limuzina K5 dobitnica je priznanja "Najbolji obiteljski auto," dok je kompaktni sportski terenac Sportage postao jedan od pet modela "urednikovog izbora." Kod ocjenjivanja članovi žirija uzeli su u obzir karakteristike vozila, specifikacije i dojam u vožnji. Carnival donosi odvažan i kutijast izgled. Dramatične linije pokrova motora pridonose ispostavljanju agresivnog karaktera vozila, dok naglašeni blatobrani ostavljaju dojam volumena na boku Carnivalu. Kabina raspoloživa sa sedam ili osam sjedala u tri reda nudi vrhunski i prilagodljiv raspored, čime Carnival pruža jedan od najboljih putničkih i prtljažnih prostora u razredu.



Južnokorejske sestrinske marke Hyundai Motor, Kia i Genesis, na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022. osvojile su čak osam nagrada. Osim Kijine tri nagrade, odlično se iskazao i Hyundai Motor također s tri nagrade, dok je Genesis slavio u dvije kategorije. "Naše tri marke - Hyundai, Kia i Genesis - nude modele koje odlikuju vrhunski dizajn, inovativnost, performanse i najbolja kvaliteta u svojim razredima. Raduje nas da je Newsweek to prepoznao", rekao je Chung Kook Park, predsjednik i voditelj odjela za istraživanja i razvoj u grupaciji. "Usred tranzicije u novu eru mobilnosti naš glavni cilj ostaje isporuka vozila koja našim klijentima nude nenadmašivu kombinaciju privlačnosti i praktičnosti u svakodnevnici".

Nagrade Newsweek Autos 2022. predstavljaju najbolju kvalitetu u automobilskoj djelatnosti, u 25 kategorija modela i marki. Za nagrade je u obzir došlo oko 150 modela vozila koje je iskusni žiri časopisa Newsweek ocjenjivao prema kvaliteti, dojmu u vožnji, voznim osobinama i tehničkim specifikacijama. Pobjednici su izabrani kombinacijom bodova, pri čemu je dio ocjene uzeo u obzir objektivne karakteristike i specifikacije pojedinog vozila, dok se ostatak fokusirao na subjektivne dojmove u vožnji.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku