Autoglas
SLAGANJE KUĆE NA KOTAČIMA

Ford predstavio Transit Trail, van za kampersku nadogradnju
Objavljeno 8. studenog, 2022.
Namjenski izgrađena baza koja je spremna za kampersku nadogradnju u tijelu vana

Najveća prepreka odlasku kombijem na avanture je (ne)mogućnost njegove prenamjene. Većina normalnih kombija nije napravljena da prihvati znatno izmijenjenu unutrašnjost s krevetima, hladnjacima, rasvjetom i drugim nadogradnjama, što znači da zahtijevaju mnogo izmjena. Tako Ford dopunjuje liniju kombija Transit za 2023. s Transit Trailom, namjenski izgrađenom bazom koja je spremna za kampersku nadogradnju u tijelu vana.



Kupci mogu birati između duljine karoserije Long ili Extended, a Transit Trail može se dobiti u izvedbama srednjeg ili visokog krova, od kojih je potonji dostupan samo na modelu Extended, dakle s produljenom karoserijom. Ima do 13,8 prostorih metara koji vlasnici mogu prilagoditi svojim željama i ukusima. U svojoj najprostranijoj konfiguraciji, ima dovoljno mjesta za stajanje za dvometraše, te duljinu prostora od 4,2 metra. Unutra ćete pronaći područja koja se mogu bušiti posebno za stvari poput ormarića, polica i kreveta.

Kupci također mogu odabrati paket Upfitter, koji dodaje vanjsku svjetlosnu traku, veću središnju konzolu, dvostruke AGM baterije i pregršt prekidača i elektronike za teške uvjete rada kako bi se olakšalo crpljenje energije za dodatke. U biti tvornički izrađena baza kampera, Transit Trail dolazi s ključnim elementima koje ljubitelji kombija žele, kao što su zakretna prednja sjedala, ugrađeni AC inverter, pretinac za odlaganje stvari iznad kabine, dvostruki alternatori i ploča s osiguračima, a sve podupire Fordovo jamstvo.


Sve to omogućit će majstorima samogradnje da odmah počnu raditi na slaganju svoje kuće na kotačima. Sve veći broj tvrtki za nadogradnju također će moći prilagoditi Transit Trail željenim specifikacijama, dok Fordov inženjering mehaničkih dijelova znači da su te stavke pokrivene tvorničkim jamstvom i mogu biti servisirane u bilo kojem Fordovom servisnom centru. Za početak će se Trail ponuditi na sjevernoameričkom tržištu.

Mato PAVLIČEVIĆ
PUNO SKUPLJI OD TRANSIT VANA
Trail ispod haube ima Fordov 3,5-litreni EcoBoost V-6 s turbopunjačem koji razvija 310 KS. Početna cijena za Transit Trail u SAD-u je visokih 67.770 dolara, a ukupna cijena metamorfoze vana u kamper kod onih zahtjevnijih lako može ući u šesteroznamenkasto polje. Za usporedbu, cijena standardnog Transit vana u Americi kreće se od 45.250 USD.