Autoglas
MOON - DVIJE MARKE KREĆU U BUDUĆNOST

Sve električna vozila Volkswagena i Škode
Objavljeno 8. studenog, 2022.
Hrvatsku premijeru u Opatiji je imala Škoda Enyaq Coupe RS iV, a pretpremijerno je predstavljen električni van ID. Buzz

Na zajedničkom eventu pod okriljem brenda MOON Volkswagen i Škoda predstavili su cjelokupnu gamu svojih električnih vozila, ali i smjer kojim te dvije marke kreću u budućnosti. E-mobilnost je nedvojbeno budućnost, a Volkswagen i Škoda je dočekuju i više nego spremni.



Uz Volkswagen i Škodu predstavnicima medija i VIP gostima predstavio se i najmlađi brend unutar tvrtke Porsche Croatia, MOON. Naime, Porsche Croatia je u pitanju elektrifikacije zaokružio cjelokupnu priču jer kupci mogu dobiti apsolutno sve: električno vozilo marki Volkswagen, Škoda ili Audi, savjetovanje o struji, MOON punjače, ugradnju, servis itd. Na samom eventu uzvanicima su predstavljeni Volkswagen modeli ID.3, ID.4 GTX i ID.5 GTX, dok je Škoda u Opatiji predstavila perjanicu svoje električne ponude – model Enyaq Coupe RS iV koji je ovim putem imao i hrvatsku premijeru.


E-mobilnost


Prvi potpuno električni model s oznakom RS dolazi uz veću bateriju od 82 kWh (neto 77 kWh), dok pokraj elektromotora na stražnjoj osovini RS ima i drugi motor na prednjoj osovini, što znači i da ima pogon na sve kotače. Tu je najveća snaga od 220 kW i maksimalni okretni moment od 460 Nm. Enyaq Coupe RS iV starta od 0 do 100 km/h u 6,5 sekundi. Postiže najveću brzinu od 180 km/h, što je 20 km/h više od ostalih varijanti novog Coupéa.

Sve predstavljene električne modele Volkswagena i Škode imali smo priliku isprobati na cestama između Zagreba i Opatije, a ukupna ruta duga oko 380 km konfigurirana je kako bi potencijalni kupci dobili stvarnu sliku o dosegu i potrošnji električnih vozila te same performanse u različitim okolnostima, a ujedno se i uvjerili da je električno vozilo budućnost prometovanja. U svakom slučaju, marke MOON, Volkswagen i Škoda na ovaj način najavljuju svoj sve jači prodor u e-mobilnost i ekološku prihvatljivost na tržištu automobila.


Gradska dostava


Električni kombi ID. Buzz, koji će se na hrvatskim cestama pojaviti početkom 2023. godine, vrlo je važan za Volkswagen, od njega se mnogo očekuje na globalnim tržištima, a odmah će se nuditi u dvije verzije, kao dostavni van ili kao putnički model. ID. Buzz Cargo trebao bi startati s cijenom od 430.931 kn. Model je to koji bi mogao biti interesantan dostavnim službama koje vode računa o emisijama ispušnih plinova koje proizvode njihova vozila. Za gradske dostave ovo je model koji ima najviše smisla. Osim toga, ID. Buzz Pro ime je putničkog modela s pet sjedala koji će startati na 476.456 kuna. Poslije se očekuje i verzija s produljenim međuosovinskim razmakom, a koja će imati i treći red sjedala, odnosno klupu.

U Opatiji su organizirana i četiri zanimljiva panela vezana uz e-mobilnost na kojima su uzvanici u aktivnoj raspravi mogli vidjeti kojim se smjerom kreće cjelokupna automobilska industrija.

Mato PAVLIČEVIĆ
BREND MOON
Kroz brend Moon moguće je dobiti kompletno savjetovanje i finalno rješenje u vezi svih potrebnih procedura kako željenu punionicu i ugraditi, odnosno osposobiti za početak punjenja. “Elektrifikacija je važan korak na našem putu do mobilnosti s nultim emisijama. Svima želimo približili i osigurali povjerenje u novi oblik pogona koji kombinira performanse i učinkovitost, a ujedno i prezentirali ponudu naših sustava za punjenje”, rekao je Bojan Tkalec, voditelj programa Moon.

4

modela Volkswagena i Škode predstavljena su u Opatiji

2023.

godine u Hrvatsku stiže Vokswagen ID. Buzz

MOON nudi brzo i sigurno punjenje električnih i plug-in automobila

Možda ste propustili...