Gastro
OSIJEK GOURMET

Restoran Crna svinja
Objavljeno 5. studenog, 2022.

Restoran Crna svinja smješten je u ugodnom ambijentu Terra Negra Country Cluba, okružen livadom i šumarcima, na mirnoj lokaciji u Čepinu, nedaleko od Osijeka. Naziv je dobio prema autohtonoj slavonskoj pasmini crne svinje, čiji je uzgoj započeo krajem 19. stoljeća na imanju grofa Pfeiffera, u neposrednoj blizini restorana. Crna svinja plemenita je pasmina čije se meso odlikuje iznimnom kvalitetom i jedinstvenim okusom, a upravo ta namirnica snažno obilježava jelovnik.



Jelovnikom restorana Crna svinja dominiraju vrhunska mesna jela, a prilagođava se sezonama sazrijevanja lokalnih namirnica pa tako uz redovni jelovnik svake su godine u ponudi i zimski, proljetni, ljetni te jesenski. U restoranu je moguće kušati specijalitete od crne slavonske svinje, puževe koji su skupljani na okolnim livadama, mesne specijalitete od sirovine iz lokalnog uzgoja, kao i povrće iz vlastitog ekopovrtnjaka.



Toplo uređeni sofisticirani interijer, koji je iz stare konjušnice preuređen u moderan i multifunkcionalan prostor, poziva vas da sjednete i uživate u fuziji mirisa i sljedovima probranih jela. Restoran raspolaže sa 180 sjedećih mjesta, od kojih je 80 na prostranoj vanjskoj terasi, vinotekom sa chef’s tableom i malom dvoranom idealnom za privatna druženja.



S obzirom na lokaciju u prirodi, industrijski dizajn daje interesantan kontrast postojećim tradicijskim elementima unoseći suvremene i nešto hladnije boje, plohe i materijale u prostor. Gosti mogu vidjeti moderno opremljenu kuhinju od čak 500 kvadrata kroz staklene plohe omeđene starom opekom, na neki način evocirajući poznatu slavonsku gostoljubivost kroz vrhunski restoran koja se spaja s modernom Slavonijom.

promo
Kvalitetu i vrhunsku uslugu restorana prepoznali su vjerni gosti, kao i gastronomski stručnjaci pa je tako Crna svinja nositelj brojnih priznanja, među kojima izdvajamo ovogodišnju šampionsku titulu Veliki zlatni suncokret ruralnog turizma, treće mjesto u kategoriji najbolji tradicionalni restoran u Hrvatskoj po izboru časopisa Dobra hrana, priznanje 100 najboljih restorana u Hrvatskoj po izboru Gastronauta te ovogodišnje finale za nagradu Turistički cvijet u kategoriji restoran godine kao i za Godišnje hrvatske turističke nagrade HTZ-a u kategoriji Jedinstveni gastronomski događaj godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike