Osijek
7. I 8. LISTOPADA

Na Hrastinfestu koncerti, folkloraši, roštiljada...
Objavljeno 5. listopada, 2022.
U Hrastinu, krajem ovoga tjedna, održat će se Hrastinfest. Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas ističe kako je ova manifestacija izniknula u suradnji Općine Vladislavci i Udruge mladih Hrastin i trajat će dva dana, kao novi doprinos turističkoj ponudi vladislavačke općine. Izvrsno se uklapa u niz sličnih manifestacija Općine i udruga koje djeluju u Vladislavcima, Dopsinu i Hrastinu.



Hrastinfest održat će se 7. i 8. listopada, kao kulturni, zabavni i gastronomski festivalski događaj koji je ne samo smotra folklora, nego će uključiti i dva gastronatjecanja te koncerte.



- Nastupit će kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Mađarske, a atmosferu će zasigurno dodatno ugrijati koncerti Slavonia banda i Indire, a za održat će se i roštiljada te fišijada. Sve je besplatno, od koncerta do uživanja u delicijama, a Općina se pobrinula i za to da natjecatelji ne plaćaju nikakvu kotizaciju. Sve namirnice, od mesa do ribe, osigurali smo mi, potrebno je samo ponijeti kotliće, roštilje i drva za pripremu jela. Dakako, osigurali smo i nagrade za najbolji roštilj i najbolji fiš - kaže Marjan Tomas, uvjeren da će dva dana Hrastinfesta privući brojne domaće i goste u odličan provod.



Organizatori ujedno pozivaju zainteresirane koji se žele predstaviti svojim proizvodima i uslugama da im se jave, a mogu se prijaviti sve fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom i rješenjem za prodaju prehrambenih proizvoda, suvenira, kao i za postavljanje zabavnih sadržaja. Prijavnicu za izlaganje potrebno je popuniti i poslati na e-mail: udrugamladih.hrastin@gmail.com, a sve u informacije i rezervacije moguće pozivom na telefon 091 280 4585.



Prvi je dan Hrastinfesta rezerviran za male i velike umjetnike, a drugi dan za pjesmu, ples i hranu. sajam počinje u 11 sati, povorka KUD-ova u 13.30, roštoljada u 15.30, fišijada u 16.30, koncert Slavonija Banda u 21 sat, a Indire u 23 sata. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike