Sport
SREDINOM LISTOPADA PODUNAVLJE TRAIL

Šteta je ne doći na ovakvu utrku
Objavljeno 5. listopada, 2022.
Pred nama je još jedna izvrsna utrka u Podunavlju koja ponovno donosi zanimljiv spoj rekreacije, sporta i uživanja u prirodi. U Erdutu i njegovoj okolici 16. listopada (nedjelja), na programu je Podunavlje trail, koji će opet okupiti trkače i bicikliste, a prema najavama organizatora iz Žutog šešira prijave za najbolji trail u ovom dijelu Hrvatske traju još nekoliko dana, pa bi bilo dobro da se zainteresirani što prije prijave za sudjelovanje.

Podunavlje trail iz godine u godinu sve je popularniji, ali to nije neočekivano, jer spoj lijepe prirode i sporta ono je što privlači sportaše i rekreativce ne samo iz Slavonije i Baranje, nego i mnogo šire. U nedjelju, 16. listopada, ponovno će imati izazov istrčati dionice od pet, 12 ili 24 kilometra, a biciklistička ruta duga je 21 km. Start je plave staze (24 km) kod erdutskog dvorca, kurije Adamović, a na zelenoj (12 km) i crvenoj (5 km) stazi natjecatelji će krenuti s istog mjesta (erdutski dvorac), ali nešto kasnije od trkačica i trkača koji će sudjelovati u najdužoj dionici. Utrka je na zanimljivoj trasi i prolazi pokraj poznatih znamenitosti i lokaliteta, među kojima su erdutska kurija, svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, Erdut, Manastir uspenja Presvete Bogorodice u Dalj planini, ušće Drave u Dunav. Biciklisti će na avanturu dugu 21 km voziti od Erduta do Aljmaša, pa natrag u Erdut.

Organizatori očekuju natjecatelje iz cijele Hrvatske, ali i susjedstva, prije svega iz Mađarske i Srbije, a bilo bi lijepo da dođe i što više gledatelja, posebice ako vremenski uvjeti budu dobri, jer šteta je ne uživati u ugodnom jesenskom danu i ljepotama hrvatskog Podunavlja. Nakon utrka slijedi proglašenje pobjednika te tradicionalni party za sve sudionike i gledatelje. I. Li.
Zanimljiva trasa
Natjecatelji plave trail utrke morat će savladati put od centra Erduta preko znamenitosti Dalj planine, do Aljmaša i ušća Drave u Dunav te nazad uz obalu Dunava i vinograda do kurije Adamović. Visinska razlika utrke je 300 metara uspona i 300 metara spusta. Zelena utrka također obilazi znamenitosti ovoga dunavskog kraja od Kurije preko poučne staze i vinograda do cilja, i sve to u dužini od 12 km. Najkraća utrka je na dijelu trase glavne utrke. Tijekom utrka natjecatelji će imati i okrjepu, i to pokraj vinarije Siber.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana