Sport
DINAMO VEČERAS (18.45) U LIGI PRVAKA GOSTUJE U SALZBURGU

Pobjeda znači korak bliže prezimljavanju u Europi
Objavljeno 5. listopada, 2022.

U odličnom raspoloženju nogometaši Dinama ulaze u večerašnji (18.45 sati) susret 3. kola Lige prvaka kod RB Salzburga. S najboljim klupskim startom u prvenstvu te s tri boda nakon prva dva susreta Lige prvaka momčad Ante Čačića danas ima prvu od dvije "meč-lopte" za osiguravanje prezimljavanja u Europi već sada.



I nakon izvlačenja skupina bilo je izvjesno kako će dva međusobna ogleda austrijskog i hrvatskog prvaka vjerojatno presuditi tko će od njih nastaviti europsko natjecanje. Doduše, vjerojatno su tek najoptimističniji na obje strane vjerovali kako će u ovaj dvoboj ući i s realnim izgledima za prezimljavanjem u Ligi prvaka. Nakon što su i jedni i drugi dobro odradili dvoboje protiv "velikana" skupine Chelseaja i Milana, sada to treba i naplatiti bodovima u međusobnom obračunu. Puno će ostati igrati i nakon ovog kola, no izvjesno je kako bi pobjednik stekao veliku prednost, koja ne bi bila samo bodovna.

Veći pritisak danas ipak je na Austrijancima, što bi trebala biti Dinamova prednost, ali samo ako uspije reprizirati izdanja iz prva dva susreta, a pogotovo onog maksimirskog protiv Chelseaja. Na San Siru su "modri" najbolje osjetili kako se i svaki djelić sekunde zakasnjele reakcije skupo plaća. No ima i hrvatski prvak jednako učinkovita oružja za kažnjavanje suparnika. Svakako najjača Mislav Oršić i Bruno Petković, koji su u odličnoj formi te s velikim doprinosom u europskim uspjesima ove sezone. Puno će ovisiti i o tome kako će se Dinamo uspjeti suprotstaviti najjačem oružju RB Salzburga, presingu. Ako Zagrepčani to kvalitetno odrade, i željena tri boda bit će dohvatljivija.

- Ovo je za mene posebna utakmica, ipak igram protiv hrvatske momčadi, ali u nju ulazim potpuno miran, kao u svaku drugu. Znamo da je Dinamo jako dobra momčad, ali trener nam je sa svojim stručnim stožerom već dao neke naputke, tako da smo prilično dobro pripremljeni za ovu utakmicu. Naše prednosti? Sigurno taj naš presing koji stalno igramo, ali rekao bih i naš ofenzivni dio momčadi - rekao je hrvatski reprezentativac u redovima RB Salzburga Luka Sučić. On bi trebao započeti susret, dok će Roko Šimić vjerojatno priliku čekati s klupe. G. Roguljić
Matthias Jaissle trener RB Salzburga

- Ovo je utakmica izjednačenih suparnika u kojoj će detalji odlučivati. Nisam ljubitelj gledanja tablice nakon dva kola, ali nemojmo se zavaravati. Dvoboji s Dinamom bit će presudni hoćemo li igrati u Europi nagodinu.

Najčitanije iz rubrike