Sport
IGRA SE 3. KOLO LIGE PRVAKA U SKUPINAMA E-H

Chelsea se sad mora “vaditi” na jakom Milanu
Objavljeno 5. listopada, 2022.
Najzvučniji par večerašnjeg dijela 3. kola nogometne Lige prvaka svakako je onaj na Stamford Bridgeu između Chelseaja i Milana. Dvoboj bivših europskih prvaka, prvi od dva uzastopna, pod većim pritiskom dočekuje domaćin, kojeg bi eventualni poraz vjerojatno dosta udaljio od željenog prolaska skupine. Naime, momčad Matea Kovačića u dva je kola skupila samo jedan bod, a dolazak novog menadžera Grahama Pottera zasad još nije potpuno "razbudio" momčad. "Rossoneri" su vodeća momčad skupine E s četiri boda, brzo su se oporavili i od jedinog ovosezonskog poraza u prvenstvenom derbiju od Napolija te s oporavljenim i raspoloženim Antom Rebićem stižu puni optimizma.

Toga i dalje ne nedostaje kod Seville, iako je klub Ivana Rakitića očajno krenuo u ovu sezonu, sa samo jednom pobjedom u devet službenih susreta i čak pet poraza. U Ligi prvaka Sevilla je za sada na jednom bodu, a priliku za vađenje i prekid loše serije rezultata mora tražiti večeras protiv Borussije (D).

- Morate preuzeti odgovornost za stvari koje možete kontrolirati. Bili smo iznimno samokritični, takvi smo cijelo vrijeme. Život je prepun dnevnih izazova, a takav je i trenerski posao. Čeka nas velika i teška borba protiv jakog suparnika, a u rat se ne ide s melankolijom. Borussia je sada kompaktnija nego kada su imali Haalanda i uz Bayern je nesumnjivo najbolja momčad Bundeslige. Moramo vjerovati u svoje kvalitete kako bismo svladali velikog rivala - rekao je Julen Lopetegui, kojemu se opasno trese stolica.

Iako se Luka Modrić oporavlja brže od očekivanog, Real Madrid bi ipak bez njega večeras trebao dočekati najugodnije iznenađenje do sada, Šahtar. "Kraljevski" je klub bez hrvatskog kapetana za vikend odigrao prvi susret sezone u kojem nije slavio, no danas očekuje povratak u pobjednički ritam, što ne znači da trener Carlo Ancelotti nije imao riječi hvale za goste.

- To je momčad koja ima puno problema na treninzima, na putovanjima. Krenuo je jako dobro u Ligi prvaka, ima stil sličan prošlogodišnjem, želi igrati i okomit je. Imaju vrlo brze i jake napadače u kontranapadu i imamo veliko poštovanje prema njima. Ostali parovi 3. kola Lige prvaka: Chelsea - Milan (skupina E), RB Leipzig - Celtic, Real Madrid - Šahtar (F), Manchester City - Kopenhagen, Sevilla - Borussia Dortmund (G), Juventus - Maccabi Haifa, Benfica - PSG (H). G.R.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike