Regija
SUDIONICI ERASMUS+ PROJEKTA IZ PET EUROPSKIH ZEMALJA

U fokusu opus Dore Pejačević
Objavljeno 4. listopada, 2022.
NAŠICE



Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić primila je učenike i profesore Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice i njihove goste, sudionike Erasmus+ projekta iz Njemačke, Grčke, Slovenije, Italije, Francuske i Hrvatske. Gostima je zaželjela srdačnu dobrodošlicu te istaknula da su Našice grad obrazovanja iznimno duge tradicije školstva s čak tri osnovne, jednom glazbenom i jednom od najvećih srednjih škola u Hrvatskoj.

Kako je objasnila Adrijana Rajić, koordinatorica projekta za Hrvatsku, cilj je istražiti povijest i migracije zemalja sudionica diljem Europe.

- Posjetit ćemo Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru koji je bio veliki pokretač migracija na našem području. Također, plan je da sve zemlje sudionice kreiraju i osmisle jednu društvenu igru. Naša zemlja stvorit će društvenu igru koja se bavi životom i opusom Dore Pejačević - objasnila je Adrijana Rajić.

Ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak istaknuo je kako je cilj ovoga projekta promocija našičkog kraja, njegove baštine i kulture, koja je dio europskog okruženja.

U ime sudionika projekta domaćinima je zahvalila predstavnica iz Njemačke Anke Wischer, koja je istaknula da su tijekom projekta najviše promovirali mir zbog nastalih ratnih okolnosti na samim granicama Europe. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike